Hlavní obsah

Vydrž, Prťka, vydrž!

Foto: snezenkyamachri.com

Radoslav BrzobohatýFoto: snezenkyamachri.com

Reklama

Volné pokračování slavné komedie Sněženky a machři dnes ovládne plátna českých kin. Jak moc se po dlouhých 25 letech, kdy skončil ten legendární lyžařský kurz, změnili Viky Cabadaj, Karel Mácha nebo Marika Kardová?

Článek

Sněženky a machři se od roku 1982, kdy byl tento snímek poprvé uveden do kin, stali kultovním filmem. Vždyť kdo by mohl zapomenout na scénu, jak tehdy 17letý Michal Suchánek stojí v chlapeckém pokoji oblečený do pyžama po dědovi? I mnoho z nás se jistě nechalo inspirovat Janem Antonínem Duchoslavem, jak úspěšně propašovat alkohol na školní výlety. Naši už dávno dospělí hrdinové se vracejí do horské chaty, aby zavzpomínali na staré dobré časy.

Před scenáristy Radkem Johnem a Ivem Pelantem byl nelehký úkol: rozvinout životní osud každé z postav a zasadit je do dnešního prostředí. A tak se z drzého a vůdčího Vikyho Cabadaje (J. A. Duchoslav) stal svobodný muž prakticky bez domova. Zato z Karla Máchy (M. Suchánek), kdysi ušlápnutého a stydlivého chlapce, je nyní slavná televizní hvězda. I Marika Kardová (E. Jeníčková), dcera tehdejšího vedoucího kurzu (R. Brzobohatý), má za sebou hereckou dráhu v Americe.

Foto: snezenkyamachri.com

Eva Jeníčková a Michal SuchánekFoto: snezenkyamachri.com

Příběhy hlavních postav jsou nápadně podobné životům jejich představitelů. Vždyť Michal Suchánek má dnes spolu s Richardem Genzerem vlastní talk show. Eva Jeníčková, známá i díky roli Vendulky z Básníků, se pokusila pod jménem Ava Jansen uplatnit v Americe jako herečka. A ani J. A. Duchoslav nežil poklidným životem...

Vraťte se tedy spolu s hlavními hrdiny do horské chaty v Peci pod Sněžkou a zavzpomínejte na léta strávená na základní škole. Kam chtěli jit, kam došli a kam ještě dojdou? Dojde k naplnění staré lásky, nebo už zůstane navždy zatracena? V čem se budou lišit životy herců a jimi ztvárněných postav? Čeká na vás pravá česká komedie plná osobitého humoru a nových nezapomenutelných scén!

Foto: snezenkyamachri.com

Jaký je dnes Viky Cabadaj?Foto: snezenkyamachri.com

Sněženky a machři po 25 letech Premiéra: 18. prosince 2008 Režie: Viktor Tauš 114 minut, mládeži přístupný Hrají: J. A. Duchoslav, M. Suchánek, V. Kopta, R. Brzobohatý, V. Freimanová, E. Jeníčková, J. Prachař www.snezenkyamachri.com

Reklama

Související témata:

Načítám