Hlavní obsah

Vynikající sendvič s trhaným masem. Zkuste kombinaci drůbežího a medu!

Foto: Marcel Rozhoň

Skvělé pohoštění pro přátele i svačina na výlet. Zkuste ho!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuřecí maso, med a chilli. Skvělá kombinace, obzvlášť, když máte chuť na něco tak dobrého, jako je sendvič. Naučíme vás ten nej!

Článek

Kdo by je nemiloval! Sendvič nezklame jako svačina na cestách ani jako rychlý oběd. Plný šťavnatého masa, se zeleninou a křupavým pečivem, zkrátka jde o pokrm, který si zaslouží pozornost. Navíc u jeho přípravy můžete zapojit veškerou kulinární kreativitu.

Sendvič s trhaným masem

Na 6 sendvičů budete potřebovat: 2 kuřecí prsní řízky, 2 stroužky česneku, 4 jarní cibulky, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce oleje, špetku chilli, 6 kusů oblíbeného pečiva, rajčata na zdobení, čerstvý koriandr

Postup:Maso dejte do mísy, osolte, přidejte med, sójovou omáčku, prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájené bílé části cibulek, olej a chilli. Důkladně promíchejte vše spolu s masem. Dejte ho do tlakového hrnce a vařte ho asi hodinu. Maso zůstane krásně šťavnaté.

Pak ho pomocí vidličky natrhejte na vlákna. Pečivo podélně rozkrojte a opečte ho na suché pánvi. Pak na každý spodní díl dejte hromádku masové směsi. Přidejte plátky nakrájených rajčat, části zelených cibulek a nasekaný čerstvý koriandr.

Tip: Na zdobení můžete použít i dokřupava opečenou cibulku.

Chystáte doma sendviče? Jaký je váš favorit?

Reklama

Načítám