Hlavní obsah

Vyšší škola sexu: Jak se sladit v posteli a zažít společnou extázi?

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

O co jde v sexu každému? O vyvrcholení, to je jasné. A zažili jste ho někdy oba zároveň?Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Lidé o něm mluví, vídají je ve filmech, jsou plní touhy vyzkoušet je. Co? Společné vyvrcholení. Ovšem existuje vůbec? A dá se mu přikládat tak velký význam? Tohle je pravda o vyšším milostném levelu!

Článek

Synchronizace je jistě v sexu důležitá, jenže právě kvůli ní může být velmi těžké dosáhnout něčeho tak perfektně načasovaného – jako společné vyvrcholení bezesporu je. Ale právě tahle informace láká milence ještě víc. Mnozí totiž považují simultánní vyvrcholení za výstup na Everest, což dokazují mnohé průzkumy.

Ano, ale jako náhoda

Například podle studie uveřejněné v odborném časopise Journal of Sexual Medicine orgasmus ve stejnou dobu posiluje partnerský vztah, a dokonce zvyšuje životní spokojenost. I český sexuolog Zlatko Pastor říká, že simultánní orgasmus je úžasný a člověk by ho měl přát všem, kdo to dokážou. Bohužel, takových není mnoho.

„Je to náročné. Načasování biologicky tak nestabilních zážitků dvou lidí do jednoho okamžiku je těžké,“ vysvětluje odborník s tím, že toho docílí jen sehrané páry s dobře vybavitelnými orgasmy. Mimochodem, koordinaci má v rukou muž. Ten musí využít všechny své zkušenosti a schopnosti, aby se mu něco takového povedlo. Proč?

Protože muž vyvrcholení snadněji načasuje, oddálí nebo zadrží. U ženy je to jinak, její sexualita patří ke složitějším. Ona nemůže přibrzdit, jinak se zastaví a bude muset začínat znovu. Takže něco jako výzva pro znuděné páry? Vypadá to tak.

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Muž celou situaci lépe reguluje. Je třeba mu říct s chvilkovým předstihem, že už to přijdeFoto: Lucky Business, Shutterstock.com

Jít štěstí naproti?

O orgasmus společně s partnerem se pokouší snad všichni, nicméně celorepublikový výzkum sexuálního chování Čechů prozradil, že se tahle sexuální „vyšší dívčí“ podařila 53 procentům mužů a 48 procent žen. 21 procent mužů a 23 procent žen uvádí, že něco takového přichází ojediněle, 8 procent mužů a 11 procent žen přiznává, že zkušenost se souhrou nemá. Co jim poradit?

Pokud i vy patříte mezi ty, pro koho je společný orgasmus důležitý, zkuste tipy sexuální a vztahové terapeutky Jane Greer, která se o ně podělila na svém blogu.

Signalizace jako základ všeho

Podle ní většina žen potvrzuje skutečnost, že stimulace klitorisu je jedním z nejjednodušších způsobů. Proto se na něj muž musí zaměřit. Laskání, hýčkání, jak je libo. K další variantě patří pozice obkročmo na židli nebo vy nahoře (zády k milenci). Možná je i klasická 69. Problémem je však nedostatek očního kontaktu a verbální komunikace, která je pro společný orgasmus důležitá. Když totiž cítíte, že k vrcholu zbývá už jen kousek, je nutné informovat o tom protějšek.

Foto: Aleynikov Pavel, Shutterstock.com

Orgasmus můžete prožít během jedné noci vícekrát, takže není naprostá synchronizace nezbytnáFoto: Aleynikov Pavel, Shutterstock.com

„Pokud máte naopak pocit, že je příliš pozdě, neboť partner se už chystá k akci, jemně uchopte nebo zmáčkněte hlavu jeho penisu. Tím se zastaví krevní oběh a orgasmus se zpomalí,“ nabádá americká terapeutka s tím, že pro zpomalení muže se hodí přehazování z hlubokého pronikání k mělčímu „kývání“ dopředu a dozadu. A ta nejlepší rada ze všech?

Utečte mu v prvním kole a mějte jeden svůj orgasmus. Snadněji se pak zkoncentujete na to podstatné. Ostatně, on ho může mít taky. Proč ne? V druhém kole aspoň bude mít lepší výdrž a možná z vás obou opadne nervozita. Honba za společným vyvrcholením je pak snadnější. Ale pozor, pořád mějte na paměti, že tohle není něco, co nutně potřebujete.

Hlavně s lehkou hlavou, prosím!

„Zkusila jsem, bylo to super, neříkám, ale abych to pořád řešila, na to jsem pohodlná,“ říká čtenářka Marika. „To já se za tím klidně budu honit. Chci to zažít, aspoň jednou,“ oponuje její kamarádka Laďka. „Osobně jsem ráda aspoň za nějaký orgasmus. Co na tom, že není ve stejnou chvíli jako ten partnerův?“ podivuje se další respondentka Lýdie. Z těchto výpovědí je znát, že důležitost společného vyvrcholení je pro každého někde jinde. Aspoň že tak…

A co si tom myslíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám