Hlavní obsah

Vyzkoušejte něco nového! Scarf print je elegantní!

Foto: Zara

Foto: Zara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šátkový potisk nyní směle konkuruje letos tak populární kostce a zvířecím vzorům. Je to závan osmdesátých let, kdy letěly extravagance, výrazná bižuterie a seriál Dynastie. Odvažte se a poohlédněte se po kousku s tímto zajímavým motivem.

Článek

Minimalismus vám nic neříká, a jste spíš milovnice nápadných a zajímavých kousků? Tak to vás dnes určitě potěšíme. Scarf print je totiž jak stvořený pro odvážné experimentátorky, které se to nebojí přehnat a chtějí být vidět.

A jak vlastně tento potisk vypadá? Můžou to být květiny, puntíky, zlaté řetězy, nejrůznější proplétané geometrické figury – jednoduše vše, co můžete vidět na šátcích. Většinou se jedná rovnou o mix několika vzorů, které jsou zajímavě nakombinované dohromady tak, aby vytvářely harmonický (taky často dost divoký) celek.

Protože je tento motiv už sám o sobě dost intenzivní, doporučujeme zbytek outfitu nechat jednobarevný. Nikdy neuděláte chybu s černou, bílou nebo šedivou barvou. Nebo můžete do kompletu začlenit barvu, která už na vzorovaném kousku je. Perfektně vypadají i tmavě zelená nebo bordó – vše záleží na barevnosti klíčového modelu.

Stále váháte? Inspirujte se looky z mol!

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Módní dům Salvatore Ferragamo nakombinoval v jednom modelu hned několik různých potisků. Značka 3.1 Phillip Lim zas vsadila na množství různých květů a černobílé puntíkyFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Explozi potisků i odvážné maskování obličeje předvedl na fashion weeku Richard Quinn. Část kolekce Versace měla boho a hippie náladu, a to vše díky volánům a různým květinovým motivůmFoto: Profimedia.cz

 A co nyní najdete zajímavého v obchodech?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1999 Kč. Reserved, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Orsay, 1399 Kč. Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Next, 1070 Kč. Asos, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1299 Kč. Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Boohoo (prodává Tamsin), 760 Kč. Next, 940 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Desigual, 3299 Kč. Asos, 1429 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Reserved, 999 Kč. Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop, 1749 Kč. Orsay, 799 KčFoto: Archiv firem

Troufnete si na tento trend, nebo se vám nelíbí? 

Související témata:

Načítám