Hlavní obsah

Vyznáte se v oscarových filmech?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Desátého února čeká Hollywood největší filmový svátek roku. Akademie filmového umění bude tradičně udílet sošky Oscar nejzdařilejším filmům roku 2019. Sledujete předávání pravidelně? A znáte snímky, které vyhrály kdysi? Pojďte se předvést v kvízu!

Článek

Jaké hollywoodské trháky roku 2019 získají nejznámější filmovou cenu, se dozvíme už za pár dní. Očekává se, že bude bodovat Joker s Joaquinem Phoenixem (má 11 nominací) a dále trojice s 10 nominacemi, tedy Irčan, 1917 a Tenkrát v Hollywoodu. Jak to dopadne, uvidíme. Co ale můžete udělat už teď, je otestovat si, jak znáte filmy, které zvítězily v minulých letech.

1. Ačkoli je Leonardo DiCaprio (45) již dlouho vnímán jako skvělý herec, svého prvního Oscara dostal poměrně nedávno. Víte, za jaký film to bylo?
2. Při udílení v roce 2009 triumfoval film Milionář z chatrče (2008). Jaké národnosti je většina herců?
3. Pojmem Big Five se označují nejuznávanější kategorie (nejlepší film, režisér, herec, herečka, scénář) a pouze tři filmy v historii dokázaly zvítězit ve všech. Film kterého režiséra sem patří?
4. Nejlepším filmem roku 2012 se stal snímek Argo, který režíroval známý herec. Jak se jmenuje?
5. Filmy Ben-Hur (1959), Titanic (1997) a Pán prstenů: Návrat krále (2003) proměnily nejvíce nominací. Kolik?
6. Který z českých filmů níže Oscara nezískal?
7. Režisér Steven Spielberg (73) získal Oscara až za film Schindlerův seznam (1993), který obdržel celkem sedm sošek. Jakým tématem se film zabývá?
8. Za rok 2016 získal nejvíce sošek muziká La La Land. V jaké kategorii Oscara nezískal, ačkoli prvně byl omylem vyhlášen jako vítěz?
9. Který z filmů níže nezískal Oscara za nejlepší film?
10. Který film získal loni nejvíce sošek

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Jaký skvělý film nedostal Oscara, ačkoli si ho podle vás opravdu zasloužil? 

Reklama

Související témata:

Načítám