Hlavní obsah
3,9
(18)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Aktualizováno

Efektní roláda se vzorem vypadá na pohled složitě, ale její příprava je vlastně docela snadná. Stačí, pokud znáte pár správných triků.

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/4 hrnku vody
  • 3 lžíce marmelády
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
Krém
  • 1 hrnek mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 kostky másla
  • 1 lžíce kávy
  • 1 lžíce rumu
Článek

Postup

01.

Žloutky s vodou a krupicovým a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny a postupně zašlehejte olej a mouku s práškem do pečiva. Trochu těsta oddělte a obarvěte kakaem. 

02.

Obarveným těstem vytvořte vzor na plech s pečicím papírem, buď ho naneste lžící do jakékoli šablony (tuto po vyplnění těstem odstraňte), nebo pomocí zdobicího sáčku. Plech se vzorem nechte asi půl hodiny v mrazničce. 

03.

Po zatuhnutí vzoru nalijte na plech zbývající těsto, do kterého jste před tím vmíchali sníh z bílků a upečte dorůžova. Ještě teplou roládu stočte. 

04.

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink. Po vychladnutí jej vyšlehejte s máslem a ochuťte kávou a rumem. Vychladlou roládu rozviňte, namažte marmeládou a krémem, aby byl vzor nahoře a znovu stočte.

Reklama

Načítám