Hlavní obsah

Vztah na dálku fungovat nemůže

Foto: archiv M. Pártlové

Pro Martinu byla zásadní účast v X-FactoruFoto: archiv M. Pártlové

Reklama

Zpěvačku Martinu Pártlovou považuji za krásnou ženu s obrovskýma, pokaždé nádherně namalovanýma očima. Dohromady nás pojí společný oblíbený film Legenda o vášni, i to, že máme obě rády naše herce Aňu Geislerovou a Karla Rodena. A také fakt, že jsme se přistěhovaly do Prahy téměř ve stejnou dobu!

Článek

Před nedávnem jsi rozvířila vody s písničkou Ostrava, která se okamžitě stala hitem, jak to s ní dál vypadá? Povídá a píše se všelicos.

Je pravda, že se písnička Ostrava, což nás s Rudou alias Michalem Kovalčíkem těší, stala rázem hitem. Zatím ji máme zakázanou, protože jsme neměli vyřešená práva, ale myslím si, že právě o ta práva je už zažádáno hodně dlouho.

Jak vlastně došlo k vaší spolupráci?

S Michalem se známe od X-Factoru... skamarádili jsme se na jednom z večírků... jednou mi Michal zavolal, jestli s nim do toho půjdu, slovo dalo slovo a „Ostrava'' byla na světě.

Letošní léto jsi věnovala řadě koncertů, už jsi byla na dovolené?

Nebyla, bohužel.

Patří stále slovo dovolená mezi tvá oblíbená slova?

Miluji to slovo, hlavně pak to, co se pod ním skrývá. Bohužel nemám s kým jet, takže letos se žádná dovolená konat nebude, všechny moje kamarádky jsou buď těhotné, nebo krátce po porodu a přítele nemám, takže pojedu tak maximálně k našim na chatu. Snad to vyjde.

Zpívala jsi vokály na turné Richarda Müllera, jak na spolupráci s Richardem vzpomínáš? Je to jistě charismatický muž...

Vždycky se na každý koncert s Richardem moc těším... není nic krásnějšího, než když před čtrnácti tisíci lidmi řekne naše jména a uklání se nám... moc mě to baví... je tam skvělá parta, atmosféra k nezaplacení a pro mě je ctí s nimi se všemi hrát :-)

Ukázalo se, že společné songy ti sluší. S Richardem Müllerem jste žádný nenaplánovali?

Ještě neee, asi budu muset Ríšu o jeden poprosit, ale myslím si, že mě už předběhla Leonka Šenková. Zato Richard, když mě nedávno viděl asi po půl roce, zpíval naši Ostravu!!! Hahaha... tak to bylo krásný! Moc se mně to od něho líbilo.

Foto: Richard Barc, dress and styling I.A.M.

Focení Martinu očividně bavíFoto: Richard Barc, dress and styling I.A.M.

Jak se změnil tvůj život účastí v X-Factoru?

Strašně moc.... poznala jsem tolik zajímavých a krásných lidí, o kterých kdyby mně někdo před třemi lety řekl, že si budu s mnoha z nich tykat, tak si poklepu na čelo a řeknu jestli se nezbláznil. Například už jenom to, že jsem poznala Gábinu Osvaldovou, Ondřeje Soukupa, Petra Jandu, Báru Basikovou, Lucku Šoralovou, Vláďu Marka a také hlavně mého největšího kamaráda Jirku Zonygu, je pro mě to největší vítězství. Fakt si moc všech vážím.

Bylo náročné přemístit se do Prahy?

První rok jsem trpěla jak kůň... hned po přestěhování mi ukradli moje krásné, nepojištěné auto, na které jsem dřela za barem jako blázen, což nemůžu rozdýchat do dneška, i když se stávají horší věci... nesnesitelné také bylo odloučení od přítele, kamarádů a samozřejmě rodiny. To pro mě bylo opravdu těžké... ale dnes už si myslím, že jsem si v Praze tak zvykla, že by se mi odsud ani nikam nechtělo.

Jak to bylo s nabídkami?

Vůbec to nebylo snadné! Dva roky jsem byla pod BMG, pro které jsme byli jen spotřební zboží, tudíž v praxi to vypadalo tak, že se o nás moc nestarali. Konkrétně já byla na ně už moc stará, asi potřebovali mladší krev. Teď mě zabijou, až si to přečtou! Ale z mého pohledu to tak bylo.

Podařilo se ti vydat vlastní CD?

Ještě ne, ale postupně na tom děláme, pár písniček už je na světě.

Foto: archiv M. Pártlové

Martina Pártlová a Ruda z OstravyFoto: archiv M. Pártlové

V kterých muzikálech tě mohou tví fanoušci v nadcházející divadelní sezoně vidět?

Hraji v tom nejkrásnějším muzikálu, který jsem kdy viděla a z toho mám radost, v Johance z Arku. Kladivo na čarodějnice se už bohužel nehraje. Jinak já tomu divadlu moc nedám, necítím se být herečkou, raději zpívám s kapelou nebo s Rudou z Ostravy.

Kdyby sis mohla vybrat, jakou roli bys chtěla hrát?

V Johance z Arku samozřejmě Johanku, ale myslím si, že by mě nikdo neuvěřil, že jsem 17letá panna. Smích.

Hraješ v muzikálu Robin Hood?

Bohužel nehraju, nahrála jsem pouze Ondrovi Soukupovi demáč čarodějnice... jelikož trpím neustále strašnou trémou, když se jedná o konkurzy, tak jsem to nějak nezvládla. Klepala jsem se jak ratlík, takže radši zůstanu u zpívání s kapelou.

Máš svoji kapelu? Jak často koncertujete?

Mám, vlastně jsme se dali dohromady hned po X-Factoru. Na basu hraje Vašek Vávra, klapky Martinka Pospíšilová, bubny Venca Tupý a na kytaru Petr Šťavíček. Funguje nám to.

Přišla jsi i kvůli těmto změnám o svou lásku Radka, který tě do X-Factoru přihlásil. Co se mezi vámi stalo?

Tak určitě za to mohlo naše odloučení a moje nálady, které Radek špatně snášel, a já se mu ani nedivím, byla jsem nesnesitelná... a přece jen je to krásnej chlap, kterého jsem nechávala napospas všem dámám, když jsem jezdila domů třeba jen jednou za měsíc. Myslím si, že vztah na dálku nemůže fungovat, ale naštěstí jsme zůstali výbornými kamarády a dodnes na sebe nedáme dopustit. Tak to mě těší.

Je na obzoru někdo nový?

Ježíš... těch by bylo! Ale neeeéé, není nikdo. Zatím ani nikoho nehledám, nejsem připravená na to mít s někým vážný vztah, předpokládám, že když si teď v mém věku někoho najdu, tak už bude poslední a budeme mít kupu dětí a žít šťastně až do smrti.

Foto: Filip Matušinský

Martinu obléká módní návrhářka I. A. MentlováFoto: Filip Matušinský

Jaká máš kritéria na mužské? Co musí chlap splňovat, abys si ho všimla?

Mám ráda, když se s chlapem hodně zasměju, samozřejmě se mi musí líbit, i když to nemusí být zrovna krasavec, ale musí v sobě něco mít, co mě posadí na židli... a taky musím vědět, že se o něj můžu opřít. Jo a musí mít krásnej zadek a ruce. Ale první kontakt začíná vždy očima, tak si vyber.

Co jsi naopak schopná poskytnout muži ty? A kam už ho nepustíš?

No... hahaha... tak to já sama nevím, co dokážu pro chlapa udělat, ale asi všechno, co si bude přát, když budu zamilovaná. A kam ho nepustím? Nevím, u mě ve vztahu neexistují hranice, když miluji.

Věříš, že láska prochází žaludkem? Vaříš ráda? Tvé nejoblíbenější jídlo?

To nevím, jestli láska prochází žaludkem, ale každopádně každá ženská by měla umět vařit a já vařím strašně ráda. Umím uvařit cokoliv. A moje nejoblíbenější jídlo je od maminky – vepřo, knedlo, mrkev. No a na pití mám nejraději kolu, gambrinus, střik a ferrari. A když se dobře najím a napiju, tak se mi hned lépe plánuje budoucnost.

Tak nám prosím prozraď tvoje plány do budoucna!

S Rudou chystáme další písničku, ale opět se příběh opakuje a čekáme na práva, takže se to asi zase protáhne, také bych měla začít konečně pracovat na desce, jak jsem už říkala. Navíc jsem si padla do oka s módní návrhářkou Ivanou A.Mentlovou a nafotila jsem několik jejích modelů. Práce fotomodelky mě zaujala. Těším se, až si ji zopakuji. Ale hlavně bych chtěla znova milovat a mít kupu dětí! K tomu chci samozřejmě vydat tu desku, nazpívat duet s Pink, vyprodat Strahov! Hahaha, já vím, jsem skromné děvče... a hlavně ať mě nezavřou!

Měli by důvod?

Jasně, že neměli... jsem nevinná!

Reklama

Související témata:

Načítám