Hlavní obsah

Zabijáci sexu: 5 věcí, které vám zbytečně kazí milostný život

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex v dlouhodobém vztahu je velké téma. Jak udržet jiskru, jak si ho užít i po letech, jak být pro partnera stále tou sexy hvězdou... Návodů existuje spousta, ale málokdo si uvědomuje, že někdy stačí vlastně úplně málo. Třeba se jen zbavit zabijáků sexu, kterých je kdejaká ložnice plná!

Článek

Sexuální život negativně narušuje spousta věcí. S některými v podstatě nelze nic moc dělat, snad jen vydržet a utěšovat se, že jednou bude líp. Do téhle kategorie patří nemoci a zdravotní obtíže, které vám či partnerovi milování znepříjemňují či znemožňují, ale třeba také malé děti a únava pramenící z péče o ně. Ale s nemocemi pomohou lékaři a každé dítě jednou dojde do fáze, kdy bude spát celou noc a hlavně ve své postýlce.

A pak jsou tu věci, které můžete velmi snadno a rychle změnit a na váš milostný život to bude mít vysoce pozitivní vliv.

1. Elektronika v ložnici? Nikdy!

Až příliš mnoho lidí má v ložnici televizi nebo počítač. Jenže počítač patří do pracovny a televize do obýváku. Sledovat oblíbený seriál z postele je možná pohodlné, ale rozhodně to není sexy.

Všechna ta elektronika vám jednoduše ubírá čas a myšlenky na sex. Vy se koukáte na seriál a váš muž si radši zahraje nějakou hru na počítači či na mobilu. Nebo naopak. On se dívá v televizi na fotbal, a vy si tak užijete pěknou hodinku na internetu a na sociálních sítích. A teď si představte, že byste všechen tenhle čas strávený koukáním do nějaké obrazovky věnovali sexu!

2. Nedodělky a resty patří jinam

Dobrý sex je ten, který je uvolněný, bezstarostný a vaše myšlenky při něm patří jen vám a partnerovi. Jenže pokud máte vedle postele koš plný prádla připraveného k žehlení, na nočním stolku tunu lejster s pracovními nedodělky či diář s miliardou schůzek a úkolů na následující dny, nejspíš se moc neuvolníte.

Netahejte si do ložnice žádné povinnosti a připomínky toho, co musíte udělat. Ložnice patří odpočinku a sexu, nikoli práci!

Foto: StockLite, Shutterstock.com

Elektronické přístroje do ložnice nepatříFoto: StockLite, Shutterstock.com

3. Nepořádek není sexy

Nemusíte být zrovna přebornice v úklidu a ne každý kout vaší ložnice se musí blýskat, až oči přecházejí, ale vyvarujte se velkého nepořádku. Chuchvalce prachu, dlouho nepřevlečené ložní prádlo, poházené oblečení všude možně... Nic z toho vám erotickou atmosféru nevykouzlí.

Rozhodně budete víc nažhavení, když se s partnerem k sobě přitulíte ve voňavých peřinách a nebudete se bát kamkoli položit ruku či nohu s tím, že se pak budete muset jít znovu vykoupat.

4. Alkohol a těžká jídla umrtvují

Sklenička vína může milostnou atmosféru vylepšit, celá lahev ji ale úplně zničí. Přemíra alkoholu způsobuje únavu, nevolnost a také poruchy erekce. A to s kvalitním sexem moc dohromady nejde.

To samé platí pro těžká tučná jídla. Nemůžete-li odolat svíčkové se šesti, dejte si ji k obědu, k večeři ale volte jídla lehčí a zdravější. Po dobrém salátu vám nebude těžko a nebude vás ani děsit představa nějakého pohybu.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Sklenka vína uvolní, celá láhev umrtvíFoto: George Rudy, Shutterstock.com

5. Pečujte o sebe

Je jedno, jestli jste spolu rok, anebo deset let. Každý chce mít vedle sebe atraktivního, upraveného a sexy partnera.

Samozřejmě to neznamená, že musíte každý večer nakráčet do ložnice v jiném sexy prádélku a podvazcích, ale staré, vytahané, děravé triko a tlusté ponožky také nejsou to pravé. Noční košile přece může být pohodlná a zároveň i krásná a sexy.

A tahle rada je (doufáme) úplně zbytečná, ale přece jen pro jistotu: Dbejte na osobní hygienu a péči o sebe. Ani po čtyřiceti letech manželství nezapomeňte, co je to depilace, a jak úžasnou službu vám udělá každodenní sprcha, šampon na vlasy a voňavé tělové mléko!

Tak co říkáte? Je to snadné a může to pomoci, ne?

Reklama

Související témata:

Načítám