Hlavní obsah
2,7
(11)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Vepřové uši bývaly běžnou součástí našich jídelníčků, dnes už je ale skoro nikdo nezná – přitom v Katalánsku, a nejen tam, jsou stále oblíbeným pokrmem. Vyzkoušejte tento ryze český recept na uši na smetaně a pochopíte, proč bývaly tak oblíbené.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na dušení
  • 100 g slaniny
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 ml smetany ke šlehání
Na uši
  • 2 ks vepřových uší
  • 1 list bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky celého černého pepře
Článek

Postup

01.

Uši vložte do asi 1 l vody, přidejte koření a vařte přibližně 45 minut doměkka.

02.

V pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečte na kousky nakrájené uši a na kostičky nakrájenou slaninu. K opečeným uším přidejte kmín, papriku a sůl. Krátce orestujte a zalejte smetanou. Duste deset minut na mírném ohni. Podávejte s vařenou rýží nebo bramborem.

Zkoušeli jste už někdy dělat vepřové uši?

Související témata:

Načítám