Hlavní obsah

Začátek vztahu? Vyvarujte se 5 randicích hříchů!

Foto: thinkstock

Jedno pokažené rande vás může připravit o muže vašich snů. Tak pozor na toFoto: thinkstock

Reklama

Začátky jsou vždy těžké! A obzvláště ty, v nichž jde o lásku. Na prvních pár schůzkách se rozhoduje mnohé, a když to pokazíte, můžete přijít třeba i o muže snů. Proto těchto pět věcí raději nedělejte!

Článek

Je to stres, nervozita, strach, aby to vyšlo. Tahle nejistota většinou provází několik prvních schůzek, které absolvujete se svým novým objevem. Randění vlastně není úplně lehká disciplína. A tohle je pět hříchů, které mohou všechno zkazit!

1. Až moc dokonalá příprava

Nechcete nechat nic náhodě, a tak si ho před schůzkou pořádně proklepnete. Projedete si ho internetem, důkladně si prostudujete všechny jeho statusy a fotky na sociální síti, možná vyzpovídáte vašeho společného známého. Na rande pak vyrážíte plně informovaná.

Chyba! Za prvé připravujete sebe i jeho o radost ze vzájemného poznávání a objevování toho, co má kdo rád. Za druhé mu asi během chvilky dojde, o co tu kráčí. A vy budete za zoufalku!

Foto: thinkstock

Přípravu nepodceňujte, ale také to s ní nepřehánějte. Nejste špión, tak není potřeba vyštrachat na váš protějšek kdecoFoto: thinkstock

2. Netlačte na pilu

Na počátku vztahu hraje velkou roli i takzvaná elektronická komunikace. Tedy textové zprávy, emaily, komunikace na sociálních sítích. Proto i ta má svá pravidla, která popisují Ellen Fein a Sherrie Schneider v knize The Rules II (Pravidla II). „Když je vám kolem dvaceti, měli byste odpovídat na zprávy zhruba po čtyřech hodinách. Čím jste ale starší, měla by být prodleva delší. Takže třicátnice by měly odepisovat po dvanácti hodinách, čtyřicátnice by měly vydržet dokonce jeden den,“ radí spisovatelky. Ale pozor, žádné z těchto pravidel neplatí o pátečním večeru a přes víkend. To je čas, kdy nesedíte u počítače, ale někde se velmi dobře bavíte, případně na bujarém večírku neslyšíte telefon!

A dámy ve své knize popisují ještě následující pravidla:

  • Nikdy nepište muži dvě zprávy za sebou, když vám na tu první ještě neodpověděl.
  • Odpovídejte stručněji, než vám napsal on. Pozval vás na rande? Napište, že je to fajn nápad a že se těšíte. Zapomeňte na esemesku typu „Bezva, skvělý nápad. Mám sice strašně moc práce, ale v úterý a pak o víkendu mám čas. A mimochodem, vím o jedné skvělé restauraci.“ Je to příliš urputné.
  • Nezvedejte telefon a neodpovídejte na zprávy po půlnoci! Je to pravidlo, kterým stanovujete určité hranice, učíte muže, aby vás respektovali.

3. Hra na slečnu nedostupnou

Je samozřejmě špatně, když z každého vašeho gesta a slova čiší obrovský zájem, stejně tak je ale chyba, když působíte dojmem ledové královny. Nesnažte se být až příliš nedostupná, chladná a nad věcí. Jestli se vám ten muž líbí, dejte mu to decentně najevo. Smějte se jeho vtipům, živě konverzujte, lehce se ho dotýkejte, flirtujte. Ale s mírou!

Foto: thinkstock

Ať už budete hrát slečnu nepřístupnou, nebo naopak vašemu příteli vše bezmyšlenkovitě odkývete, není to dobře. Obojí je faleš a ta na rande nepatříFoto: thinkstock

4. Nepřizpůsobujte se příliš

On miluje fotbal a vy se přemůžete a vyrazíte s ním na stadion. Příště se necháte pozvat do čínské restaurace, i když nenávidíte ostrá jídla. A do kina „s chutí“ půjdete na střílečku, i když dopředu víte, že vás bavit nebude. Jak má ale váš přítel poznat, co vás doopravdy baví a co máte ráda, když se neustále přizpůsobujete jeho představám? A jak dlouho to vlastně vydržíte? Opravdu zvládnete odsunout svá přání a představy ve prospěch těch jeho?

5. Nepředstírejte orgasmus

Je to podobný prohřešek jako předešlý bod. „Myslím, že když máte k němu tak blízko, že s ním sdílíte postel, měly byste k němu mít natolik intimní vztah, že budete schopny pravdy. Bohužel na ženy je dnes vyvíjen velký tlak, a když nedosahují orgasmu, nabudou dojmu, že je to jejich selhání. Jenže jeho hraním se připravujete o příležitost zjistit, jakou cestou vyvrcholení dosáhnout. Jaké tempo, tlak, jaká stimulace se líbí zrovna vám,“ vysvětluje psycholožka Susan Quilliam.

A jak jste na tom s randěním vy?

Reklama

Související témata:
Telefonáty

Načítám