Hlavní obsah

Zachraňte konečky: Otestovaly jsme masky na vlasy

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S přicházejícím podzimem je potřeba zahladit škody na vlasech napáchané sluníčkem a pořádně je vyživit a obrnit proti chladu. Řešení je jednoduché: masky na vlasy. Jaké jsou novinky a který produkt vlasy nejvíc vyhladil a hydratoval?

Článek

Masku byste svým vlasům měli dopřát ideálně jednou týdně. Oproti kondicionéru je koncentrovanější, a pokud máte sklon k lámavým, křehkým a suchým vlasům, je tenhle produkt v podstatě povinný. Vyzkoušela jsem na svých dlouhých a melírovaných vlasech pět různých masek. Která mne a moje suché konečky zaujala nejvíc?

Ziaja, 70 Kč

Pokud vás trápí hrubé a krepatící vlasy, Ziaja vám pomůže. Maska obsahuje arganový a tsubaki olej (z kamélie japonské). Je nádherně krémová a stačí jí malé množství, abyste vlasy obalili. Vlasy „měknou“ pod rukama, takže efekt je okamžitý. Nechala jsem působit asi 5 minut a pak smyla. Vlasy  byly dokonale hladké a skvěle se rozčesávaly – nemusela jsem při fénování použít ani olejíček. Vlasy se mi krásně přirozeně zvlnily. Skoro je těžké uvěřit, že za sedmdesát korun se dá sehnat tak skvělý výrobek. Navíc krásně voní. Jediné mínus bylo, že mi vlasy druhý den trochu elektrizovaly.

Foto: Archiv firmy

Vyhlazující maska na vlasy Ziaja, 90 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Bumble and Bumble, 350 Kč

Maska, která mi nepřišla tolik intenzivní a klidně bych ji používala spíš jako kondicionér – tedy vždy po umytí šamponem. Stačí ji nechat působit dvě minuty a vlasy jsou po ní hladké a vypadají zdravě. Méně suchým vlasům bude určitě vyhovovat, protože je tolik nezatíží. Mé blond vlasy ale potřebují větší nálož hydratace.

Foto: Archiv firmy

Hydratační a vyživující maska pro suché a křehké vlasy Bumble & Bumble, 350 Kč (60 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Havlíkova apotéka, 498 Kč

Přírodní maska s opravdu zajímavými ingrediencemi: extrakty z cibule, fazolí, vaječným žloutkem, arganovým a ovesným olejem, rakytníkem a panthenolem. Maska se může aplikovat na mokré vlasy ještě před šamponováním. Pokud máte ale vlasy hodně suché, nanášejte klasicky až po umytí šamponem a nechte působit několik minut. Není klouzavá, jak to u ostatních masek bývá, když ji nanášíte na prameny, zdá se, že mizí. Po umytí ale hned cítíte, že vlasy dostaly dávku hydratace a výživy. Ty moje byly zacelené a dobře se rozčesávaly. I tak ale pro mne nebyla tak intenzivní, jak bych si představovala. Naopak pro nebarvené vlasy by mohla být ideální.

Foto: Archiv firmy

Cibulovo-fazolová maska na vlasy, Havlíkova apotéka, 498 Kč (150 ml)Foto: Archiv firmy

K18, 1890 Kč

Zázračný peptid, který umí vrátit život poškozeným vlasům, protože umí napodobit DNA vlasu. To zní jako pohádka, že? Bezoplachová maska se používá na šamponem umyté a ručníkem prosušené vlasy. Představa, že vlasy umyju jen šamponem, mi naháněla hrůzu, většinou pak nejdou rozčesat. Na vlasy jemnější a dlouhé po prsa mi stačily 3 pumpičky, nechala jsem působit 4 minuty. A pak šly vlasy opravdu dobře rozčesat, byly najednou „těžké“ a ne rozlítané. A vydrželo to i přes noc, žádné stopy po krepatých vlasech. Po opakovaném použití se konečky zacelily. A to jsem si myslela, že opravdu potřebují zastřihnout. Maska by se měla použít několikrát po sobě a poté už jen jako občasný doping jednou za tři až čtyři umytí. To se mi osvědčilo, celkově bych výrobek doporučila těm, kdo vlasy zatěžují častým odbarvováním nebo žehlením a kulmováním.

Foto: Archiv firmy

Bezoplachová maska K18, 1890 Kč (50 ml), prodává Salon onlineFoto: Archiv firmy

Sabon, 690 Kč

Maska od značky Sabon se dá se používat na tři způsoby – jako kondicionér, nechat ji působit déle (klidně přes noc) jako masku, nebo vetřít do vlhkých konců jako bezoplachovou péči. Má krémově hebkou texturu, vlasy krásně obalí a zanechá je vyhlazené. Použila jsem ji jako klasickou masku, tedy na mokré vlasy po umytí šamponem, nechala působit asi 3 minuty a pak ji smyla. U této masky mi přišel účinek největší, i další den jsem měla vlasy na pohled zdravé a lesklé. Opravdu mě nadchla, a to jak účinky, tak i designem dózy a vůní. Cena je možná trochu vyšší, ale stačí jí použít malé množství, takže mi tahle dóza vydrží hodně dlouho.

Foto: Archiv firmy

Výživná maska 3v1, Sabon, 690 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Související témata:

Načítám