Hlavní obsah

Redakční test suchých šamponů: Komu pomohl a koho zklamal?

Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úskalí suchých šamponů jsou jasná. Mohou zanechat ve vlasech bílý nádech, občas jsou dusivé a nedodají takový objem, jaký si představujete. Proto jsme jich v redakci několik otestovaly a tady jsou naše postřehy a favorité.

Článek

Suchý šampon dokáže hodně zachránit a pomůže i při tvorbě některých účesů. Ne každému ale vyhovuje a ne každý vyzkoušel ten pravý. Na trhu jich je totiž nepřeberné množství. I my v naší dámské redakci máme se suchými šampony své zkušenosti, proto jsme se rozhodly představit některé naše favority a další produkty otestovat.

Zakryje i odrosty

Testovala redaktorka Renata: Suché šampony nepoužívám často, ale když, tak je to fakt nutné a potřebuju, aby udělaly dobře svou práci. To o tomhle výrobku platí a navíc je k mání za přijatelnou cenu v běžných drogeriích. Vyhovuje mi, že je na tmavé vlasy, takže ho nemusím dlouze vyčesávat, ale hezky splyne. Dokonce lehce zakryje odrosty a za to ho miluju.

Schopnost jemně obarvit ale může být i zrádná: barva může zůstat na rukou, když vlasy promnete, a pokud se netrefíte při sprejování, pak třeba i na čele. Ale když si dáte pozor, tak pohoda. Vlasy jsou po použití nadýchané a opravdu jako po umytí. Za výhodu považuju i lehkou příjemnou vůni, která nijak neruší.

Foto: archiv firmy

Suchý šampon Batiste pro tmavě hnědé vlasy, 125 Kč (200 ml), prodává KupkosmetikuFoto: archiv firmy

Pěnová konzistence

Testovala redaktorka Kateřina: Mám jemné a husté vlasy a myju si je obvykle skoro každý den. Jinak mi přijdou zplihlé a bez objemu. A ani na mateřské dovolené se to u mě nezměnilo a nestala jsem se závislou na suchém šamponu jako mnohé maminky v mém okolí. Měla jsem totiž pocit, že mě po nich svědí hlava, a hlavně si vlasy myju kvůli objemu a ten suchý šampon příliš nedodal.

O to víc mě překvapila a zaujala tato pěna, která je skutečně jiná. Ze sprejů jsem totiž měla pocit, že dělají na vlasech jakoby prach. To tenhle přípravek nedělá, navíc krásně voní a já jsem ho již několikrát ráda využila. Září umí být náročné a občas si nestihnu dát vlasy do pucu, než vedu děti do školy. Takže za mě moc fajn pomocník.

Foto: archiv firmy

Suchý pěnový šampon Paul Mitchell Awapuhi, 917 Kč (195 ml), prodává e-shop Paul MitchellFoto: archiv firmy

Pro střední tón vlasů

Testovala redaktorka Lucka: Tohle je jediný suchý šampon, který mi funguje na 100 % a používám ho už delší dobu. Vyhovuje mi, že je určený pro střední tóny vlasů, takže nezanechává bílý prášek. Šampon nastříkám ze vzdálenosti 20 cm ke kořínkům, ale ne na pokožku hlavy, aby se mi netvořily lupy. Pak vlasy prsty načechrám a chvíli počkám, než šampon vstřebá mastnotu. Mezitím pokračuju v líčení, pak vlasy pročešu a můžu vyrazit. Dodá samozřejmě i na objemu a vůně je příjemný bonus. Nedám na něj dopustit. V obchodech najdete i verzi pro tmavší odstíny.

Foto: archiv firmy

Suchý šampon Nivea Fresh & Mild Medium Hair Tones, od 109 Kč (200 ml)Foto: archiv firmy

Na tmavé vlasy

Testovala redaktorka Pavla: Moje vlasy jsou jemné, a proto potřebují dodat hlavně objem. Většinou si myju hlavu každé ráno, a když to neudělám, mám už odpoledne nepříjemný pocit, že vlasy nevypadají vůbec svěže a jsou mastné. Párkrát jsem zkusila suchý šampon, ale asi jsem nenatrefila na ty správné, protože vlasům dodávaly šedý nádech. Proto jsem se zaradovala, když jsem mohla otestovat suchý šampon určený přímo na tmavé vlasy. Musím uznat, že funguje, jak má, ale bohužel mě po nastříkání v koupelně hrozně dusí.

Foto: archiv firmy

Suchý šampon Balea pro tmavé vlasy, 49,90 Kč (200 ml)Foto: archiv firmy

Dodá objem

Testovala redaktorka Lucie: Osobně jsem suchý šampon vyzkoušela v minulosti jen jednou a nijak nadšená jsem nebyla. Bohužel, ani tenhle produkt mě nepřesvědčil. Pravda, velmi příjemně voní a mastnoty vlasy zbaví, dokonce bych řekla, že možná přidá i na objemu.

Ovšem cena za to je, minimálně v případě mých tmavých dlouhých vlasů, ztráta lesku a hebkosti. Vlasy jsem tedy sice měla nemastné, ovšem působily suše, jakoby unaveně a na dotek byly hrubé, takže jsem je stejně raději sepnula do culíku a večer umyla. Za mě tak stále platí, že vodu, klasický šampon a kondicionér nic nepředčí.

Foto: archiv firmy

Suchý šampon MyDentity MyDirtySide, 930 Kč (170 g), prodává SalononlineFoto: archiv firmy

Voňavá pěna

Testovala editorka Irena: Tento suchý šampon není klasický sprej, ale pěna, kterou musíte do vlasů zapracovat rukama. Vlasy jsou po její aplikaci trochu vlhké, takže je třeba být chvíli trpělivý, vlasy pročesat, skvělé je na moment použít i fén. Odměnou vám ale budou naprosto přirozeně vypadající vlasy, které budou jemně a nevtíravě vonět.

Šampon si s mastnotou poradil výborně, pěna nenechala nikde žádné bílé stopy ani povlak, vlasy nebyly slepené ani zplihlé a vydržely tak i celý další den. Mám dlouhé vlasy, které se po pár dnech mastí u kořínků, takže pro mě je to ideální péče, jak je oživit a nemuset je často mýt šamponem po celé délce. Je skvělý pro všechny barvy vlasů, ale nedoporučila bych ho těm, kdo chtějí od suchého šamponu dodat větší objem účesu.

Foto: archiv firmy

Rychleschnoucí přírodní suchý šampon v pěně Naturigin Dry Shampoo Mousse, 730 Kč (200 ml), prodává Happy-hairFoto: archiv firmy

Super lesk

Testovala redaktorka Karin: Většinou si vlasy myju každé ráno, ale občas se stane, že zaspím a na foukanou nemám čas. Také jsou dny, kdy se mi do toho zkrátka nechce. A přesně pro takové případy mám po ruce suchý šampon. Tenhle byl pro mě naprostá novinka.

Hned po vyzkoušení jsem chtěla nadávat, že nefunguje, ale fígl byl v tom, nechat ho alespoň minutu zaschnout. Pak se děly věci! Po jemném promasírování a rozčesání dostal účes dokonalý objem, a přestože vlasy získaly super lesk, mastně rozhodně nepůsobily. A co teprve ta vůně! Jediná nedokonalost je trošičku vyšší cena, ale protože tenhle šampon nezanechává absolutně žádné pudrové stopy, ráda do něj investuju i příště.

Foto: archiv firmy

Suchý šampon Oolaboo glam former between washes, 863 Kč (250 ml), prodává e-shop OolabooFoto: archiv firmy

Cestovní verze

Testovala redaktorka Pavla: Kromě přípravku na tmavé vlasy jsem vyzkoušela i cestovní verzi šamponu bez parfemace. A byla jsem určitě spokojenější, protože mě nedusil a navíc jsem s miniverzí tohoto vlasového produktu na konci prázdnin ušetřila některá rána pár minut navíc. A jeho plus? Šampon vlasy nebarví a dodává jim skutečně objem, takže jako záchrana na cesty super.

Foto: archiv firmy

Přírodní suchý šampon Natulique Volumizing Mini, 449 Kč (100 ml), prodává Happy-hairFoto: archiv firmy

Anketa

Jak jste na tom s používáním suchých šamponů?
1. Svého favorita jsem už našla.
60 %
2. Na ten pravý jsem zatím nenarazila.
26,4 %
3. Rozhodně nic pro mě.
6,9 %
4. Raději si stále budu mýt vlasy každé ráno.
6,7 %
Celkem hlasovalo 2742 čtenářů.

Máte po létě vysušenou kštici? Poradíme vám, jak vlasům dodat hydrataci!

Reklama

Načítám