Hlavní obsah

Redakční test: Vyzkoušeli jsme tělové peelingy

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní opálení se pomalu vytrácí, a tak můžete začít s tělovými peelingy, které pokožku na podzim krásně prokrví, hydratují a rozzáří. Proto jsme v redakci některé otestovaly. Vyberou si milovnice kávy i květin.

Článek

Peelingy jsou nejen skvělým pomocníkem k odstranění suché odumřelé pokožky, ale i výborným řešením při boji proti nevzhledné pomerančové kůži. Velmi dobře také stimulují krevní oběh a zlepšují schopnost kůže vstřebat tak následnou péči v podobě blahodárných olejů a tělových krémů. I z toho důvodu byste je měly na podzim zařadit do svých pravidelných kosmetických rituálů. Stačí jednou až dvakrát týdně krátká masáž během sprchy a budete překvapené, jak bude pokožka hladká a mnohdy i hydratovaná. Tady je náš výběr.

Detoxikační peeling Yves Rocher

Testovala foto editorka Marianna: Peeling jsem používala 2x týdně ve sprše. Jeho výhodou je, že je poměrně jemný, takže se dá použít na celé tělo místo sprchového gelu. Navíc není příliš parfémovaný, má jen lehkou květinovou vůni, takže se dá bez problému kombinovat s jinou kosmetikou. Kůže je po aplikaci skutečně jemná, ale osobně jsem měla problém s tím, že trochu vysušuje. Vždy jsem se po peelingu musela namazat krémem, jinak mě svědila pokožka, mám ji totiž poměrně suchou.

Foto: Archiv firmy

Yves Rocher Gommage, detoxikační tělový peeling s aktivním uhlím, 150 ml, 299 KčFoto: Archiv firmy

Se zrnky kávy Grumus

Testovala redaktorka Pavla: Peelingy používám téměř po celý rok především na celulitidu, takže má spotřeba je opravdu velká. Pokud milujete vůni kávy, tenhle peeling je to pravé. Příjemně voní a skvěle funguje. Navíc krásně hydratuje díky směsi oleje ze slunečnicových semen, glycerinu a mandlového oleje, takže máte po sprše příjemný pocit hladké pokožky. Kávová sedlina má jemnou strukturu a používám ji především na hýždě a břicho. Připravte se ale na to, že kávu budete muset z vany pořádně spláchnout, černá zrníčka jsou trochu zrádná.

Foto: Archiv firmy

Grums Raw Coffee Body Scrub, tělový peeling s organickou, recyklovanou, mletou kávou, 200 ml, 640 Kč, prodává e-shop Ze ZeměFoto: Archiv firmy

Voňavý po meduňce Manufaktura

Testovala editorka Irena: Tělový peeling používám hlavně v létě, asi tak jednou týdně. Mám ráda ty, které mají co nejvíce přírodní složení a jemnou vůni, v tom mi tenhle vyhovuje dokonale. Zrníčka soli jsou dostatečně velká, aby měla nějaký účinek, zároveň se dobře rozpouští, takže ve vaně pak neškrábou a nepíchají. Díky oleji zůstane pokožka i po koupání promazaná, takže člověk nemusí používat tělové mléko. Mimochodem, byl to také oblíbený výrobek dětí na prázdninová špinavá kolena. Balení je praktické, peeling se z něj dobře nabírá, jen je potřeba ho před každým použitím trochu promíchat. I tak mi ale pokaždé ke konci dochází olej a přebývá sůl. Za to dávám malé minus.

Foto: Archiv firmy

Manufaktura, zjemňující solný peeling Meduňka & vřídelní sůl s mandlovým olejem, 315 g, 389 KčFoto: Archiv firmy

S drcenými mušličkami Ziaja

Testovala redaktorka Lucka: Krásně voňavý peeling na celé tělo jsem si zamilovala hned po prvním vyzkoušení. Je hodně olejový a kůži vyhlazuje díky nadrceným mušličkám. Chvíli si jím ve sprše masíruji kůži, nechám krátce působit, a následně smývám. Pak už nepoužívám sprchový gel, ale po usušení si užívám sametovou a příjemně promaštěnou pokožku. Jediná nevýhoda? Kvůli olejové složce pak musíte umýt vanu, aby v ní nikdo neuklouzl.

Foto: Archiv firmy

Ziaja, olejový tělový peeling GdanSkin s obsahem drcených mušliček Sv. Jakuba ve formě husté olejové pasty, 300 ml, 189 KčFoto: Archiv firmy

Rostlinného původu Yves Rocher

Testovala redaktorka Katka: Rostlinný tělový peeling od Yves Rocher jsem si zamilovala na první přivonění. Vůně meruněk je intenzivní a mě moc baví. Konzistence peelingu je sice hrubší, ale zrnka jsou 100% rostlinného původu a peeling opravdu funguje. Odstraní šupinky a pokožku zjemní a zregeneruje. S koncem léta dost ocenila, že dostala náležitou péči.

Máte chuť po létě odhodit žiletku? Důvody, proč to není dobrý nápad. 

Foto: Archiv firmy

Yves Rocher, Gommage Végétal, rostlinný tělový peeling s vůní meruněk, 150 ml, 299 KčFoto: Archiv firmy

Cukrový peeling Dermacol

Testovala redaktorka Pavla: Oproti kávovému peelingu jsou zrníčka cukru o něco hrubší, ale dobře se ve vodě rozpouští. Vůně čokolády je však velmi intenzivní až omamná. Krabičku s sebou nosím vždy do posilovny a po sprše používám dvakrát až třikrát týdně peeling na odstranění nečistot a promasírování celého těla. Akorát mi přijde, že ho moc rychle spotřebuju.

Foto: Archiv firmy

Dermacol, Aroma Ritual, tělový cukrový peeling s vůní belgické čokolády, 200 g, 149 KčFoto: Archiv firmy

Kromě peelingu pomáhají proti celulitidě i tyhle 4 cviky. 

Reklama

Související témata:

Načítám