Hlavní obsah

Zachumlejte se! Do stylového kabátku z umělé kožešiny. Máme 5 tipů

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Ať už je dlouhá léta nosíte, nebo po nich stále jen stydlivě pokukujete, jedno jim upřít nemůžete. Kožešinové kabátky mají něco do sebe! A protože jsou momentálně vysoce populární, seženete je v opravdu rozmanitých a super stylových variantách.

Článek

O kožešině je slyšet každou zimu, letošní sezona jí ale přeje více než kdy jindy. Huňaté kabáty najdete úplně všude, přičemž výběr není ani zdaleka omezený jen na základní barvy.

Eticky, levně, moderně

Než vám ukážeme naši oblíbenou pětici a kombinace, do kterých se můžete pustit, přimluvíme se za použití syntetických materiálů. O tom, že se móda stále více posouvá tímto etickým směrem, vypovídá i fakt, že od pravých kožešin ustoupila i tak luxusní značka, jako je Gucci. Ta se zavázala, že v příštím roce už nebude používat pravé kožešiny a v prohlášení také zaznělo, že tento materiál „přestal být moderní“. Nošení syntetických kožešin už dávno není známkou nedostatku financí, ale naopak uvědomělosti.

Plusem je samozřejmě také pořizovací cena, která je v případě umělého materiálu mnohonásobně nižší. Díky tomu si můžete dovolit více „impulzivních“ nákupů a nemusíte si vyčítat, když podlehnete kousku, který z šatníku vytáhnete jen sem tam.

Mentolka

Držet se jen černé? To by byla věčná škoda. Využijte příležitosti a spolu s novým kabátkem vneste do šatníku i trochu barev. Co říkáte třeba na mentolovou? A nebojte, že byste pro huňatý svršek nenašly uplatnění – nosit ho můžete nejen k oblíbeným kalhotám a sukním, ale především i šatům.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 1499 Kč), kabátek (Topshop, 3299 Kč), boty (Mango, 1299 Kč), punčocháče (Calzedonia, 199 Kč)Foto: Eva Malúšová

Bez předsudků

Přestaňte na ni koukat skrz prsty. Růžová nemusí působit infantilně a už vůbec ne nevkusně. Při práci s ní ale samozřejmě musíte být obezřetnější. Kdybyste si pořídily barevný kabátek, dbejte na to, abyste ho doladily ženskými kousky, které nezavánějí laciností. Trefou do černého, tedy růžového, jsou například stylové kalhoty s širšími nohavicemi. A mimochodem, pokud vám sedí baretky, určitě si nějakou pořiďte. Jde o zimní trend číslo jedna!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: top (Tally Weijl, 249 Kč), kabátek (Guess, 4990 Kč), kalhoty (Topshop, 2299 Kč), baretka (Topshop, 499 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 3790 Kč), boty (H&M, 949 Kč)Foto: Eva Malúšová

Zelená podruhé

Kromě mentolu, který balancuje na hraně zelené a modré, vám nemůžeme neukázat huňatý kabátek v krásném sytém odstínu. Svršek je poměrně objemný, ale když ho vyvážíte krátkou délkou šatů nebo úzkými kalhotami, nemusíte se bát, že by si někdo myslel, že jste ještě před Vánoci přibraly deset kilo.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabátek (Mango, 2999 Kč), klobouk (Tonak, 755 Kč), rolák (Pinko, prodává Fade, info o ceně v obchodě), šaty (Topshop, 1999 Kč), kožené boty (Tosca Blu, 4100 Kč), kabelka (Aldo, 1599 Kč), punčocháče (Calzedonia, 199 Kč)Foto: Eva Malúšová

Minimální objem

Přece jen se mohutných kabátků trochu bojíte? Vyberte si lichotivé „krátkosrsté“ svršky. Do těch se můžete pustit úplně všechny. À propos, umělá kožešina nepatří jen k elegantně laděným kouskům. Nebojte se míchání protichůdných stylů a kabát klidně přehoďte přes trendy mikinu. Vypadá to cool!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Guess by Marciano, prodává Fade, info o ceně v obchodě), kalhoty (H&M, 899 Kč), mikina (Adidas, prodává Van Graaf, 1999 Kč), kožené boty (Aldo, 3999 Kč), kabelka (Topshop, 999 Kč)Foto: Eva Malúšová

V rouše beránčím

Světlý kabát s delším chlupem připomíná beránka a na rozdíl od předchozího kožíšku je poměrně objemný. To ale neznamená, že byste se mu měly vyhýbat. Jestliže ke svršku neobléknete zmiňované užší nebo krátké díly, pak vyzdvihněte alespoň pas. Volnější šaty doporučujeme po vzoru stylistky přepásat.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Marc Cain, prodává Van Graaf, info o ceně v obchodě), šaty (H&M, 1299 Kč), pásek (Marks & Spencer, 599 Kč), boty (Aldo, 2999 Kč), kabelka (Topshop, 999 Kč)Foto: Eva Malúšová

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Diana Gan (Czechoslovak Models)
  • Styling - Mariya Patrovská
  • Vizáž - Janka Letková
  • Za zázemí děkujeme Vile U Varhanáře - Barborská 578/11, Kutná Hora, uvarhanare.cz

Co vy a huňaté kabátky? Napište nám!

Reklama

Načítám