Hlavní obsah
3,0
(386)
Foto: Sunvic, Shutterstock.com

Foto: Sunvic, Shutterstock.com

Vyrobit si doma hořčici je velmi jednoduché. Postačí vám pár surovin a lahodná domácí hořčice je na světě. Přinášíme vám rychlý základní recept a tipy na originální ochucení, aby vznikla varianta, kterou máte nejraději.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
  • 100 g hořčičných semínek
  • 160 ml vody
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce cukru
Článek

Postup

01.

Hořčičná semínka smíchejte s vodou, solí, octem (kvasným, vinným nebo jablečným) a cukrem (lze použít třtinový nebo nahradit medem).

02.

Směs nechte 24 hodin odležet v lednici a potom rozmixujte tyčovým mixérem. Rozmixovanou hořčici dejte odležet dalších 24 hodin.

Tip: Takto vyrobená domácí hořčice vydrží v lednici minimálně týden. Tento recept berte jako základ, ke kterému lze přidat další suroviny, a hořčice pak může být:

  • Ananasová - K základním surovinám přidejte hned na začátku 60 g ananasu.
  • Kari - Přidejte 2 lžičky kari.
  • Papriková - Přidejte lžíci olivového oleje a lžičku sladké mleté papriky.
  • Citronová - Přidejte lžičku citronové kůry a lžičku citronové šťávy.
  • Medová - Přidejte lžíci medu nebo cukr zcela vynechejte a dejte místo něj 3 lžíce medu.
  • Tymiánová - Přidejte lžičku sušeného nebo čerstvého tymiánu.

Návod na přípravu domácí hořčice najdete i v tomto videu. A vyzkoušejte i další domácí omáčky na grilování

Reklama

Načítám