Hlavní obsah

Dýňová hořčice

Hodnocení:
(10)
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

I poslední díl říjnového vaření s blogerkou Pavlínou bude hezky podzimní – připravíme si s ní pikantní dýňovou hořčici, která skvěle doplní voňavé masové pečínky i aromatické sýry. Pojďme na to!

Ingredience pro:
4 skleničky
  • 1 dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • muškátový květ
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička pepře zeleného
Článek

Krok 1: Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na menší kousky.

Foto: Eva Malúšová

Krok 2: Nadrobno nakrájenou cibuli zprudka osmahněte na olivovém oleji, přidejte dýni a po chvilce restování vše zalijte horkým vývarem.

Foto: Eva Malúšová

Krok 3: Přihoďte bobkové listy a nadrcené hořčičné semínko. Vařte do změknutí dýně, což bude trvat asi 20 – 25 minut.

Foto: Eva Malúšová

Krok 4: Směs poté rozmixujte tyčovým mixérem a ještě horkou dochuťte citronovou šťávou, dijonskou hořčicí, špetkou muškátového květu a čerstvě namletým zeleným pepřem.

Foto: Eva Malúšová

Krok 5: Rozdělte do vyčištěných skleniček a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží minimálně týden.

ynezorPumanzeSaNyknalC