Hlavní obsah

Zakouzlete si s pudrem!

Foto: shutterstock.com

Nebojte se používat pudrFoto: shutterstock.com

Reklama

Pudr je zázrak! Zmatňuje lesklou pleť, fixuje líčení, zkrátka pomůže, kdykoliv potřebujete. Vždyť je tak malinký, že se vejde do každé kabelky. Zkoukněte naše rychlotipy, vaše pleť již bude jen krásná!

Článek

Existují ale i další důvody, proč jemný pudrový prášek používat.Také se s jeho pomocí opravují nevydařené přechody barev na očních víčkách, u rtěnky a zdravíčka .

Ucpává póry? Už ne!

V dřívějších dobách totiž pudr obsahoval rýžovou nebo obilní moučku, kvůli které měl dlouho špatnou pověst. Moučný prach v kombinaci s potem póry ucpával, čímž vznikaly pupínky. Ale to už je dávno. Dnes obsahuje přírodní mastek pohlcující tuk a pot, jemně mletý kaolin, barvené pigmenty, hedvábí, magneziový prášek, křídu a složky naopak pleti prospěšné. Hovořit se dá i o nepatrném podílu ultrafialového filtru. Také je malý, skladný, v kabelce skoro neviditelný. Zkrátka je to zlatíčko.

Který vybrat?

Pokud se ptáte, jaký pudr je nejlepší právě pro vás, tak odpovídáme transparentní – pro svou variabilitu. Umí se přizpůsobit každému typu pleti, každému podkladu.

U tónovaného si musíme dávat pozor, aby s podkladem ladil, a hlavně nevytvořil skvrnky při nedůkladné aplikaci. Každopádně je nutné počítat s tím, že každá drobná vráska se za jeho přítomnosti může více ukázat.

Ale ani pudry se zlatým a stříbrným práškem nejsou tak zcela bez problémů. Mohou způsobit zcela opačný efekt, než kterého chceme dosáhnout, a to především v místech se zvýšeným produktem mazu (čelo, nos, brada). Jejich lesklé efekty by se proto této T–zóně měly raději vyhnout, neboť jsou spíše určeny pro lícní kosti, krční důlek nebo zvýraznění dekoltu a ramen.

Foto: shutterstock.com

Teprve pudr korunuje váš make-upFoto: shutterstock.com

Co všechno pudr umí

Matuje pleť - bez toho efektu bude naše tvář vypadat neupraveně.

Fixuje líčení - jestliže chceme krásu našeho líčení prodloužit, musíme ho připravit na celý den čili zafixovat. Připravíme si labutěnku a jemným vtlačováním pudr aplikujeme na pleťový podklad, aby se obě složky spojily. Tvář získá svěží a kompaktnější nádech.

Zesvětlování - málokdo ví, že když ruka „ujede“ a nanese příliš zdravíček - růže na tváře, není třeba horlivě dřít nechtěnou barvu dolů, ale k zesvětlení použít právě pudr, který se přes červeň popráší. Nebo se mohou zjemnit pouze příliš výrazné okraje. I u očního make-upu je postup jednoduchý. Jestliže jsou barvy až moc výrazné, středně veliký štětec s lehkým nánosem pudru to spraví. Stačí lehce poklepat na víčko. Všeobecně platí, že postupujete-li při líčení tak, že na pleťový podklad nanesete pudr, oční stíny a jiné barvy lépe přilnou, jsou rovnoměrnější, štětečky zase snáze kloužou, a tím celkový dojem působí profesionálněji.

Bonusem je vstřebávání kožního mazu a potu.

Dobré rady na závěr

  • Labutěnku nejdříve oklepněte o hřbet ruky, aby se zbavila přebytečného nánosu. Na štětec před nanášením na tvář zlehka foukněte. Teprve potom bude vrstva pudru stejnoměrná a nevytvoří na tváři „masku".
  • Labutěnkou pleť neotírejte, ale naučte se ji spíše „přitiskávat" kousek po kousku.
  • Mastnější části obličeje zmatujte víckrát po sobě, aby byl efekt stoprocentní.
  • Při úpravách mimo domov lesklé zóny nejprve zbavte mazu, a to přitisknutím ubrousku či kapesníčku, než sáhnete po pudřence.
  • Neodstraňujte v krabičkách s kompaktním pudrem celofánový obal, protože tím zbavíte pudrový kámen ochrany před zamaštěním.
  • Na nečistou pleť místo labutěnky raději zvolte čistý smotek vaty, který není takovým rájem pro bakterie.
  • Jednou týdně štětce i labutěnky vyperte v jemném šamponu a nechte volně proschnout. Zabráníte tím množení již zmíněných bakterií a zároveň obnovíte schopnost kosmetických pomůcek pudr dostatečně přijímat.

Reklama

Načítám