Hlavní obsah

Zamaskujte nadváhu a buďte sexy!

Foto: shutterstock.com

Splývající šála schová bříškoFoto: shutterstock.com

Reklama

Trápí vás nějaké to kilčo navíc? A přesto chcete být atraktivní a sexy? Pak pro vás máme několik odzkoušených triků, jak být přitažlivá, i když nemáte míry 90-60-90. A věřte nám, jde to!

Článek

Málokterá z nás má od přírody dokonalou postavu. Některou trápí malá prsa, jinou zase větší zadeček nebo silnější bříško. Než nad svým vzhledem brečet a zbytečně ztrácet sebevědomí při každém pohledu do zrcadla, naučte se s tím, co vám příroda nadělila, žít. I ty z nás, které nemají figuru vyhublé modelky, mohou vypadat krásně a velmi sexy. Stačí se správně obléknout!

Šála zachrání mnohé

Jedním z nejčastěji doporučovaných triků, jak zamaskovat větší bříško, je šála nebo lehký hedvábný šál. Ten přehodíte přes ramena a necháte, aby jeho cípy přes prsa volně splývaly dolů. Díky tomu se bříško schová a nikdo neuvidí, zda tam je či není nějaký ten „špíček“. „Elegantně přehozeným šátkem přes ramena můžete zakrýt ale i silnější ramena či paže. Oceníte to, zejména pokud máte třeba společenské šaty nebo tílko. Díky šále se nemusíte bát pak ani úzkých modelů.Pokud je totiž šála dostatečně bohatá a nadýchaná, schová opravdu hodně,“ vysvětluje módní poradkyně a stylistka Martina Koliková.

Jednolitost rozbijte barevným páskem

Silnější postavy by se měly vyhnout jednobarevným módním kreacím. Jakmile jste totiž celá v jedné barvě, jakékoli nadměrné kilo je okamžitě vidět a více vynikne. Jestliže nerada kombinujete barvy, zvolte k takovému oblečení nějaký výrazný pásek. Ten jednolitost vaší postavy trochu rozbije, a pokud bude  výrazné barvy, upoutá na sebe pozornost a odvede pohledy, které by jinak zkoumaly, jak velká jsou třeba vaše stehna nebo zadeček.

Foto: shutterstock.com

Pásek oživí jednobarevné šatyFoto: shutterstock.com

Upoutejte výstřihem

To, že máte několik kil navíc, nese i své pozitivní stránky. Většinou totiž ženy, které mají mírnou nadváhu, mají také plnější ňadra. Že je tomu tak i u vás? Pak to dejte na odiv! Právě v této oblasti totiž můžete směle konkurovat vyhublé modelce z titulních stránek časopisů. Málokterá žena se štíhlou postavou má totiž přirozeně velká prsa. „Dobrou volbou, jak může i dáma s ne zcela ideálními mírami zaujmout, je právě hluboký výstřih a podprsenka, která ňadra zformuje do sexy tvaru. Neberte si ale žádné push upky ani zvedačky, sahněte po formující podprsence s pevnou kosticí. To zabere nejvíce a vaše prsa budou vypadat opravdu dobře,“ radí stylistka. A ještě dodává, že k hlubšímu výstřihu byste si neměla brát minisukni. To proto, aby vaše image nepůsobila příliš prvoplánově.

Černé silonky a punčochy

Pokud si už berete sukni, pak myslete na to, v čem by vaše nohy mohly působit štíhle. Silonky rozhodně nenoste světlé barvy. Volte černou nebo tmavě šedou se vzorem. Ta totiž opticky zeštíhluje. „A délku sukně vybírejte tak, aby zakryla převážnou část problémových partií. Většinou to bývají právě stehna. Hezké jsou i dlouhé sukně až k zemi. To ale jen v případě, že nejste vyloženě malé postavy,“ říká Martina Koliková.

Boty na podpatku

Opticky vaši postavu a zejména nohy zeštíhlí boty na vysokém podpatku. Především jehlové podpatky dokáží mnohé zachránit. A navíc působí sexy. „Pozor dejte i při výběru kozaček. Pokud máte silnější lýtka, vyhněte se upnutým kozačkám, které by vám měly sahat po kolena, a raději zvolte takové, které jsou do půlky lýtek anebo jen těsně nad kotníky,“ doporučuje stylistka.

Jak vidíte, stačí jen dodržovat několik málo rad a triků a i s ne zcela ideální postavou můžete působit hezky a atraktivně.

Reklama

Související témata:

Načítám