Hlavní obsah

Zápach, komáři či puchýře? Víme, co vám od nich pomůže!

Foto: Profimedia

Česnek je takový malý zázrak. Například v odpuzování komárů je nepřekonatelnýFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná luxusní kosmetika, speciální repelenty, odpuzovače hmyzu do zásuvky a podobně. Naše babičky měly vlastní triky. Vyzkoušejte je i vy. Sice jsou neuvěřitelné, ale stoprocentně funkční!

Článek

Trápí vás komáři, nepříjemné pachy, mastná pleť a vlasy, nebo třeba puchýře z bot? Buď můžete jít a koupit si pomoc v podobě repelentů, parfémů, kapek do nosu, náplastí a kosmetiky. Nebo můžete zkusit tipy našich babiček, s nimiž tyhle nepříjemnosti zvládnete levně, a hlavně bez chemie!

Sbohem, komáři

Blíží se léto a to znamená roje komárů a jiného otravného hmyzu. Jak nad nimi zvítězit, aniž by se člověk musel od hlavy až k patě postříkat repelentem z obchodu? Vsaďte na česnek, ten totiž komáři nesnášejí.

Není přece nic snazšího než si pár stroužků česneku strčit do kapes od mikiny, pod kšiltovku a ideálně i do bot a spodního prádla. Uvidíte, že se vám hmyz (nejspíš nejen on) bude vyhýbat obloukem. Pro větší pohodlí a snadnější aplikaci devět z deseti babiček doporučuje rozdrtit aspoň dvě hlavičky česneku a vzniklou pastou si pomazat chodidla. Efekt pak můžete zvýšit i tím, že si pastu natřete na místa, kde se běžně dává parfém (tedy na zápěstí, do podkolenních jamek a za uši).

Foto: Profimedia

Drcené chilli papričky vám dopomohou ke štíhlé postavě, ale zbaví vás i nepříjemných pachůFoto: Profimedia

Smrdí, smrdí, to to smrdí

Znáte to. Nejrůznější nepříjemné pachy v přeplněné tramvaji či autobusu, byt zamořený spálenými řízky, tenisky vašich puberťáků, nevyvezená popelnice. Nic z toho už vás nemusí trápit.

Na jeden den postačí dospělému člověku zhruba dvě chilli papričky. Ty rozemelte, prášek rozdělte na polovinu, s pomocí kreditní karty vytvořte dvě identické lajny (ideálním povrchem je skleněný stůl) a do každé dírky nasajte jednu lajnu. Věřte, že od té chvíle neucítíte absolutně nic! U dětí do dvanácti let se pak doporučuje poloviční dávkování.

A mimochodem, prášek z chilli papriček má i jiné využití. Smíchaný s vodou vám poslouží jako kloktadlo (doporučuje se kloktat třikrát až pětkrát denně), které sníží vaši chuť k jídlu. Je to starý trik babiček, jak si udržet štíhlou linii.

Už žádné puchýře

Nejčastěji se to stává, když máte botky o něco větší, případně už poněkud vytahané. Noha se vám v nich při chůzi šoupe nahoru a dolů a výsledkem jsou nepříjemné puchýře na chodidle. Lze tomu ale snadno předejít, je potřeba jen snížit tření. Zapomeňte na ponožky, boty důkladně vymažte máslem (pokud nemáte máslo, lze ho nahradit sádlem), pro jistotu si jím potřete i chodidla a můžete vyrazit.

Foto: Profimedia

Trpíte na puchýře? Pomůže vám másloFoto: Profimedia

Zatočte s mastnotou

Nejspíš znáte babské rady, jak se zbavit mastnoty v kuchyni. Ano, ideálním pomocníkem je obyčejný ocet. Málokdo ale ví, že podobný efekt může mít i na vaše vlasy.

Pro běžnou „údržbu“ si je stačí umývat ve zředěném octu (50 procent ocet, 50 procent voda). Pokud ale patříte k těm, kterým se vlasy mastí opravdu vydatně, vyplatí se alespoň jednou týdně projít důkladnější procedurou. Vymáchejte si v neředěném octu čepici (případně šátek), kterou pak celý den noste na hlavě. Jakmile ale ucítíte, že je pokrývka hlavy již suchá, opět ji namočte do octa.

Znáte také nějaké zaručené babské rady?

APRÍL!

Reklama

Načítám