Hlavní obsah
4,3
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Možná i vy patříte k těm, kteří se od nového roku rozhodli žít zdravě. Vyzkoušejte zapečenou řepu s feta sýrem. Tento recept je zdravý a navíc vám bude velmi chutnat!

15 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g červené řepy
  • 150 g listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g sýru feta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžíce mořské soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů. Červenou řepu oškrábejte a nakrájejte na kousky. Ty pak – klidně rovnou v zapékací misce – zamíchejte s trochou olivového oleje, hrubou solí, čerstvě mletým pepřem a lístečky tymiánu. Následně řepu vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Se solí spíš šetřete – feta sýr je sám o sobě dost slaný.

02.

Mezitím na pánvi na troše olivového oleje orestujte jemně nasekaný česnek a spařte čerstvý špenát, vyměnit ho samozřejmě můžete i za mrazený, který jste nejdřív nechali rozmrznout. Připravený špenát promíchejte s předpečenou řepou vše posypte nahrubo nastrouhaným nebo jemně nakrájeným feta sýrem. Pečte ještě asi 20–25 minut, dokud není řepa úplně měkká a sýr jemně nazlátlý. Podávejte s pečivem.

Je řepa vašim oblíbencem? A už vás někdy napadlo si ji doma naložit? Koukněte na recept, je to snadné.

Reklama

Související témata:

Načítám