Hlavní obsah

Zapečená červená řepa s feta sýrem

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Možná i vy patříte k těm, kteří se od nového roku rozhodli žít zdravě. Vyzkoušejte zapečenou řepu s feta sýrem. Tento recept je zdravý a navíc vám bude velmi chutnat!

Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g červené řepy
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g sýru feta
  • olivový olej
  • hrubá mořská sůl
  • čerstvý mletý pepř
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 stupňů. Červenou řepu oškrábejte a nakrájejte na kousky. Ty pak – klidně rovnou v zapékací misce – zamíchejte s trochou olivového oleje, hrubou solí, čerstvě mletým pepřem a lístečky tymiánu. Následně řepu vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Se solí spíš šetřete – feta sýr je sám o sobě dost slaný.

Krok 2: Mezitím na pánvi na troše olivového oleje orestujte jemně nasekaný česnek a spařte čerstvý špenát, vyměnit ho samozřejmě můžete i za mrazený, který jste nejdřív nechali rozmrznout. Připravený špenát promíchejte s předpečenou řepou vše posypte nahrubo nastrouhaným nebo jemně nakrájeným feta sýrem. Pečte ještě asi 20–25 minut, dokud není řepa úplně měkká a sýr jemně nazlátlý. Podávejte s pečivem.

Je řepa vašim oblíbencem? A už vás někdy napadlo si ji doma naložit? Koukněte na recept, je to snadné.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek