Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Také v obchodech obdivujete krásné pórky a přemýšlíte, co s nimi v kuchyni? Věřte, že kouzel je nepočítaně! My vám přinášíme tip na zapečený pórek jako hlavní chod!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks pórku
  • 150 g slaniny
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Asi 20 cm dlouhé kousky stonku (klidně i se zelenou částí!) zabalte každý asi do 3 plátků anglické slaniny a položte do olejem lehce vytřené zapékací misky.

02.

V míse smíchejte zakysanou smetanu s hořčicemi a nasekanými kapary a dochuťte trochou soli a mletého pepře. Hořčici samozřejmě můžete použít jakoukoli a množství si můžete upravit podle sebe – někomu chutná kořeněnější, někomu kořeněné méně. Nakonec touto směsí pórek zalijte.

03.

Misku pak vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečte zhruba 15–20 minut. Kdo má rád, může před podáváním pórky posypat ještě strouhaným parmezánem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 604,96 kJ
Bílkoviny22,16 g
Tuky50,67 g
Sacharidy20,68 g
Sůl3,63 g
SAFA22,87 g
Vláknina7,51 g
Cukry14,54 g
Související témata:

Načítám