Hlavní obsah

Šedý a nudný byt? Proměňte ho neonkami!

Foto: thinkstock

Změňte tvář vašeho domova i vy!Foto: thinkstock

Reklama

Šedivo, zataženo, pošmourno... otáčíte s obavami kalendář a tušíte, co přijde za pár týdnů? Ano, neveselý podzim. S počasím sice nic nenaděláte, ale doma zkuste vykouzlit veselejší atmosféru neonovými barvami.

Článek

Nevíte, čím váš byt vylepšit, aby stačil jeden či dva doplňky a proměna byla patrná na první pohled? Zkuste doplňky nebo solitérní kousky nábytku v neonových barvách, ty to dokážou. Máme návod, jak je do interiéru zakomponovat, a navíc jsme pro vás našli sedm originálních kousků!

Nudný interiér je ideální

Máte pocit, že je váš byt nudný a šedivý? Pak jste si vytvořili ideální základ, kde neonové kousky krásně vyniknou. „Fluorescentní barvy vypadají nejlépe v kombinaci s šedou, bílou či černou,“ říká interiérová dekoratérka Zuzana Čadrová ze showroomu Decoland a přidává ještě jednu radu, kterou ocení hlavně ti, kdo nechtějí byt zahlcovat věcmi: „Rozhodně neonových kousků neberte moc. Doporučuji zvolit pouze jeden, ideálně něco většího, a u toho zůstat. Případně dokoupit pár drobností v podobných odstínech.“ Toto pravidlo platí pro všechny místnosti v bytě od obývacího pokoje přes kuchyň, dětský pokoj až po koupelnu.

Jiné je tomu v ložnici, kde přece jen člověk hledá přítmí a klidnou atmosféru. „V této místnosti je použití fluorescentní barvy opravdu věcí osobního vkusu. Stejně jako u každého trendu, a neonové barvy takovým trendem bezpochyby jsou, platí: kdo se boji takzvaného totálního looku a nechce si pořídit třeba kompletní povlečení, aby nerušilo klid, ať sáhne jen po malém doplňku, jako je třeba denní polštářek v zářivých barvách,“ nabízí další důležité pravidlo Petra Vlková z prodejny Carré Blanc.

Myslíte si, že jsou neonové barvy pro váš byt ideální? Tak si vyberte některý z těchto tipů!

Ukažte všem, že nejste šedé myši

Že nejste žádné šedé myši a nepůsobí tak ani váš byt, to ukážou hned za vstupními dveřmi věšáky Radovana Mačáka a Otto Fiřtka ze studia Merry Go Rando. A originální mají nejen barvy, ale i použitý materiál. Jde totiž o antikvariátní knížky – platí tedy, že každý výrobek je jedinečný – na nich jsou připevněny háčky na klíče a další drobnosti. Kus přijde na 390 korun.

Foto: merry go rando

Foto: merry go rando

Když začnete hezky od podlahy

Zcela jiný ráz místnosti dodá koberec, v němž se střídá celá škála výrazných až neonových barev. Přesně takový je ten se jménem Colore Fure z prodejny Kare. Má velikost 170 x 240 centimetrů a stojí 27 900 korun.

Foto: kare

Foto: kare

Pro veselé hračičky

Doplněk, který rozveselí a ještě pobaví – taková je dekorace Puzzle, která se skládá ze šesti hodně barevných karet, které lze různě kombinovat, měnit a přestavovat. V prodejnách Decoland ji pořídíte za 1090 korun.

Foto: decoland

Foto: decoland

Aby květiny nevybledly

Neonové barvy jsou lákavé i pro slavné designéry, jak ukazuje kolekce váz Ottawa od Karima Rashida. Jedna přijde na 2180 korun a koupíte je v BoConceptu.

Foto: bo-concept

Foto: bo-concept

Nabídka pro odvážné

Myslíte si, že červená, žlutá či oranžová jsou přesně barvy, které váš byt potřebuje a čím více jich v něm bude, tím lépe? Pak se poohlédněte po kolekci židlí Kartell Frilly. Jsou vyrobené z barevného polykarbonátu. Jedna stojí 5075 korun.

Foto: kartell

Foto: kartell

Pořádek musí být

Neonové kousky jsou nejen krásné, ale i praktické. Příkladem je tato fluorescentní zelená kovová komoda pojmenovaná Container 6. Je vyrobená z lakovaného plechu, má velikost 28 x 41 a výšku 67 centimetrů. Nabízí ji KIKA za 999 korun.

Foto: kika

Foto: kika

Usmívejte se hned od rána

Neonové a výrazné barvy vám mohou udělat radost už ráno, když se probudíte v povlečení Allegria s pestrobarevným potiskem. Ten je ovšem vyvážený bílou základní barvou tak, aby neonové odstíny pocitově nerušily klid vaší ložnice. Povlak na polštář o velikosti 65 x 65 nebo 50 x 70 centimetrů stojí v prodejnách Carré Blanc 680 korun, na přikrývku o velikosti 140 x 200 centimetrů budete potřebovat 2360 korun.

Foto: carre-blanc

Foto: carre-blanc

Jak si stojí neonové barvy u vás doma, objeví se tam nějaký kousek z naší nabídky?

Reklama

Související témata:

Načítám