Hlavní obsah

Jarní plus size inspirace: 10 kousků, které křivkám svědčí

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Foto: Nina Buday, Shutterstock.com

Reklama

Sukně s gingham kostkou, květinami poseté šaty nebo šik zavinovací halenka. I v plus size kolekcích se dá najít množství stylových kousků. Chcete si doplnit jarní šatník a přitom si nevystačíte s konfekčními písmenky S, M a L? Jste na správné adrese!

Článek

S přídavným jménem „zeštíhlující“ vůbec operovat nebudeme a stejně tak se nedočkáte ani záplavy černé. Všechny víme, co tahle barva umí, ale opravdu chcete chodit celý život jen v ní? Následujícími deseti tipy chceme podpořit ženy, které se odmítají vzdát stylových kousků jen kvůli větší konfekční velikosti. Protože věříme, že móda je skutečně pro všechny. Pro všechny, kdo o to stojí.

1. Gingham sukně s rozparkem

Kdybyste si z tohoto článku měly odnést jen jedno, měl by to být fakt, že křivkám sluší asymetrie. Jakmile plochu látky narušíte rozparkem nebo třeba véčkovým výstřihem, šance, že vám bude takový kousek slušet, rapidně vzroste. K ženským tvarům je vstřícná i tato trendy sukně s gingham kostkou, kterou už stačí doplnit jen jednoduchým vrškem.

Foto: Archiv firmy

Sukně Mango Violeta, 1299 KčFoto: Archiv firmy

2. Asymetrická sukně s volánem

Spousta žen s větší velikostí odmítá slovo volán byť jen vyslovit, ve skutečnosti se ale tomuto zdobnému prvku vyhýbat nemusíte. Stačí ho jen chytře dát na místa, která u sebe nepovažujete za kritická. Naprosto neškodná je například tato svěží midisukně s jemným květinovým potiskem a asymetrickým lemem – i ten vytváří žádoucí narušení linie.

Foto: Archiv firmy

Sukně Lane Bryant, 2140 KčFoto: Archiv firmy

3. Legíny se zipy

Milujete legíny? Než vás začneme lákat na jiné typy kalhoty, jedny stylové vám naservírujeme. Legíny se zipy na samém konci nohavic jsou zábavné, a pokud k nim budete vybírat zásadně kusy překrývající pozadí, nemáte s nimi co pokazit. Doporučit lze zejména kombinaci s oversized svetrem, který vyváží úzký střih spodního dílu.

Foto: Archiv firmy

Legíny se zipy H&M+, 299 KčFoto: Archiv firmy

4. Kostým do každého šatníku

Je úplně jedno, jakou máte postavu. Spojení kalhot a saka sluší bez výjimky všem. Jen najít střih a potažmo i barvu, které budou hrát ve váš prospěch. V jarních kolekcích je ovšem tolik krásných kompletů, že si nelze nevybrat. Mimochodem, křivkám budou ku prospěchu kostýmy z lehčích materiálů.

Foto: Archiv firmy

Kalhotový kostým Mango Violeta, sako 1999 Kč, kalhoty 1299 KčFoto: Archiv firmy

5. Džíny nejsou jen slimky

Nedáte dopustit na úzce střižené kalhoty? Že nosíte větší velikost, neznamená, že musíte setrvávat jen v módu volných vršků a slimek. Zaměřte se na moderní střihy a zkuste také něco nového. Jak vidíte níže, i s plnými tvary si můžete dovolit obléknout třeba mom jeans s vyšším pasem.

Foto: Archiv firmy

Mom jeans H&M+, 599 KčFoto: Archiv firmy

6. Správně střižené šaty

Opakování je matkou moudrosti: šaty patří k tomu nejlichotivějšímu, co si můžete se silnější postavou obléknout. Jakmile objevíte střih, který vám sedí, máte vyhráno. V podobném provedení si pak můžete pořídit celou zásobu modelů. Střih se zavinovacím vrškem, mírně projmutým pasem a splývavou sukní patří ke klasice, která bude slušet 8 z 10 žen.

Foto: Archiv firmy

Šaty Zizzi, 909 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firmy

7. Květinové motivy

Potisků se spousta žen s plnými tvary bojí, většinou ale zbytečně. Vzorek naopak působí ve většině případů mnohem lépe než samotná hladká látka, která nic neutají. Jarním kolekcím samozřejmě dominují květiny, a třebaže jde o notoricky známý motiv, stejně u každého kousku obdivně vzdychneme.

Foto: Archiv firmy

Šaty Zizzi, prodává Zalando, 2400 KčFoto: Archiv firmy

8. Pastelový kardigan

Rozepnutý kardigan vytváří strategicky výhodnou vertikální linii a pro jarní vrstvení je jako dělaný. Máte rády veselejší či světlejší odstíny? Zkuste se zaměřit na pastelové barvy a vyberte si svetr v jemném odstínu. Jeho výhodou je, že se dá krásně kombinovat s dalšími barvami (ideálně podobně intenzivními), takže ho pak nemusíte oblékat jen k bílé a šedé.

Foto: Archiv firmy

Kardigan Ulla Popken, 649 KčFoto: Archiv firmy

9. Rafinovaná halenka

Když zahlédnete kvalitní, dobře střiženou halenku, nedumejte nad koupí dlouho. Podobné kusy vám zachrání spoustu rán, kdy budete mít pocit, že opravdu nemáte co na sebe. Zavinovací halenka vytvoří v dekoltu lichotivé véčko, příjemně zdůrazní pas a přitom zakryje případné nedostatky v oblasti bříška. Přidejte si k tomu krásnou barvu a fakt, že se hodí k džínám, kalhotám i sukni, a máte módní kousek snů.

Foto: Archiv firmy

Halenka Lane Bryant, 1528 KčFoto: Archiv firmy

10. Prázdninové tričko

Zásobu halenek je potřeba rozředit bavlněnými tričky, která využijete při tvorbě ležérnějších kombinací. Buďte důsledné a všechny kusy, které už mají nejlepší za sebou, z šatníku vyřaďte. Kromě základních jednobarevných kusů se vyplatí vlastnit i pár potištěných – skvěle osvěží i nejjednodušší módní sestavy. Naším favoritem je triko, které hlásá, že už jste se naladily do prázdninového módu.

Foto: Archiv firmy

Bavlněné triko Ulla Popken, 499 KčFoto: Archiv firmy

Chcete ve světě módy ještě chvíli pobýt? Prohlédněte si nové trendy z jarních přehlídek!

Reklama

Načítám