Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kandovaný zázvor? Ano, máme pro vás dnes recept na zázvorové muffiny z celozrnné mouky, které byste měli rozhodně vyzkoušet!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 100 g celozrnné mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 75 g cukru
  • 1 ks vejce
    3
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g ricotty
    7
  • 50 ml mléka
    7
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce kandovaného zázvoru
  • 2 lžíce třtinového cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů. Mouky prosejte s kypřicím práškem a cukrem, v druhé míse smíchejte vajíčko s ricottou, mlékem, olejem a nastrouhaným zázvorem a směs pak přelijte k mouce. Přidejte jemně nakrájený kandovaný zázvor a vařečkou vypracujte tužší těsto, podle potřeby můžete ještě trochu mléka přidat.

02.

Košíčky na muffiny naplňte těstem kousek pod okraj, povrch každého posypte trochou třtinového cukru a dejte na 20 minut péct do trouby. Těsto krásně nabude a cukr na povrchu vytvoří tenkou sladkou krustičku, která pečením rozpraská. Je to paráda!

Související témata:

Načítám