Hlavní obsah

Zdravá a spokojená kočka? Vsaďte na správnou stravu

Foto: Shutterstock

Dopřejte své kočičce alespoň na chvíli pocit, že není jen domácím mazlíkemFoto: Shutterstock

Zdraví a kvalitu života kočky zásadně ovlivňujeme jejím stravováním. Volbou vhodné stravy totiž můžeme kočce výrazně prodloužit život, zvýšit jeho kvalitu a užívat si tak společných chvil plných radosti, her a dovádění.

Článek

Ideální kočičí strava by měla být založena především na mase. Nezapomínejte, že i ten největší domácí mazlík nebo nejlínější kočička je stále šelmou v pravém slova smyslu. Nedělejte proto při výběru vhodného krmiva kompromisy.

Foto: Shutterstock

Strava by měla být tvořena převážně masemFoto: Shutterstock

Maso na prvním místě

Pokud chcete kočce dopřát skutečně to nejlepší, měli byste se řídit především jedním ukazatelem. Tím je vysoký obsah masa a výrobků živočišného původu, mezi které se řadí nutričně velmi bohaté, zdravé a chutné vnitřnosti, jako jsou játra, plíce, slezina nebo ledviny. Zaměřte se na krmiva bez obilovin, která jsou lépe stravitelná, mají vyšší výživovou hodnotu a odpovídají přirozené stravě koček v přírodě.

Kapsičky pro kvalitní stravování

Celá řada chovatelů stále žije v omylu, že dostatečnou stravu kočkám zajistí jen granule. Kvalitní granule skutečně kočce dodají vše potřebné, kočka ale potřebuje i měkkou, šťavnatou stravu, ideálně ještě v omáčce, která do organismu doplní i potřebné tekutiny. Takovou roli ve výživě koček dnes mají zejména kapsičky.

Nová řada kočičích kapsiček Shelma nabízí šest skutečně vyladěných receptur a chutí, vysoký obsah masa a surovin živočišného původu. Navíc jsou bez obilovin a se zdraví prospěšnými superpotravinami. Tak se označují potraviny bohaté na vitaminy, minerály, antioxidanty, vlákninu a další blahodárné složky. V recepturách kapsiček Shelma najdete rakytník, spirulinu, brusinky nebo bylinky. Navíc je do nich přidáván inulin – přírodní rozpustná vláknina z kořene čekanky, která vyživuje a aktivuje střevní mikroflóru a je tedy nezbytná pro správné trávení.

Foto: Shutterstock

Dbejte na to, aby se vaše kočka měla dobřeFoto: Shutterstock

Kapsičky Shelma s lososem, treskou, hovězím, kuřecím, krůtím nebo kachním masem tak zajistí kočičímu organismu nejen zasycení, ale i všechny potřebné a důležité živiny.

Dopřejte tak své kočičce alespoň na chvíli pocit, že není jen domácím mazlíkem, ale i šelmou v pravém slova smyslu, která si právě ulovila svůj zasloužený oběd nebo večeři. Poděkuje vám za to nejen spokojeným předením, ale i dlouhým a kvalitním životem.

Přesvědčte se sami, jak budou vaší kočce chutnat kapsičky značky Shelma! Zapojte se už nyní do testování ZDE a objevte, že i ve vaší kočičce je kus šelmy.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám