Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pro milovníky mandlí máme tip na vánoční cukroví, které je navíc velmi zdravé, neboť místo cukru je v něm použitý med. Pusťte se s námi do pečení i vy!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
Na těsto potřebujete:
  • 75 g mletých mandlí
    8
  • 90 g špaldová mouka
    1
  • 75 g másla
    7
  • 2 lžíce medu
Na ozdobu potřebujete:
  • 1 vejce
    3
  • 1 hrst mandlových lupínků
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ingredience smíchejte a vypracujte těsto. Vyválejte ho asi na půl centimetru tenký plát, vykrajujte hvězdičky a pokládejte na plech.

02.

Každou hvězdičku potřete rozšlehaným vajíčkem a lehce posypte plátky mandlí.

03.

Hvězdičky pečte pět až šest minut na 150 °C.

Máte i vy nějaký tip na zdravé vánoční cukroví?

Související témata:

Načítám