Hlavní obsah

Krásná princezna Leonor je nejžádanější nevěsta Evropy. A sluší jí to i ve vojenské uniformě!

Foto: Carlos Alvarez , Gettyimages.com

Foto: Carlos Alvarez , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v říjnu oslavila nejstarší dcera španělského krále Filipa VI. 18. narozeniny a v tu chvíli si jí všiml celý svět. A mnozí ji okamžitě začali srovnávat s vévodkyní Meghan nebo princeznou Kate. Elegancí a půvabem se jim rozhodně vyrovná.

Článek

Dědička španělského trůnu cit pro módu prokázala už při svém prvním oficiálním projevu, kdy skládala přísahu při společném zasedání španělského kongresu a senátu. „Přísahám, že budu věrně plnit své povinnosti, dodržovat ústavu, respektovat práva občanů a autonomních společenství, jakož i věrnost králi,“ slíbila princezna Leonor oděná do elegantního bílého kalhotového kostýmku s vlasy staženými do uhlazeného culíku. I líčení zvolila velmi decentní, jak se na budoucí královnu sluší.

Ve stopách svého otce

Stejnou přísahu složil v den svých osmnáctých narozenin i její otec, španělský král Filip VI. Fakticky to nyní znamená, že se princezna stala oficiální následnicí trůnu a může panovníka zastoupit, kdyby byl nezpůsobilý vykonávat svůj úřad. Slavnostního aktu se samozřejmě zúčastnila i její matka královna Letizia a mladší sestra Sofie.

Tyto narozeniny se pro kněžnu asturskou, jak zní princeznin oficiální titul, staly významným milníkem. Do té doby ji rodina více či méně chránila před veřejností, zatímco teď začala cíleně pracovat na jejím příznivém mediálním obraze. A tak je nyní stále častěji vidět při různých společenských i oficiálních událostech.

Princezna ve vojenském

Naposledy mohla veřejnost obdivovat půvab budoucí španělské královny o tomto víkendu, kdy se zúčastnila tradičního ceremoniálu Pascua Militar konaného na svátek Tří králů. Leonor se zde předvedla ve slavnostní vojenské uniformě. Pro princeznu poněkud nezvyklý outfit, který ale není zase tak překvapivý. V rámci svých povinností totiž nastoupila na tříletý výcvik na Všeobecnou vojenskou akademii v aragonské Zaragoze. Takové studium je nutné, protože ve chvíli, kdy usedne na trůn, se zároveň stane vrchní velitelkou španělských ozbrojených sil. Proto musí následník sbírat vědomosti a zkušenosti u letectva, námořnictva i u pozemního vojska.

Tajemný přítel

Po slavnostním uvedení do společnosti a „do úřadu“ začala média o princezně Leonor okamžitě psát jako o nejžádanější nevěstě Evropy. Ona se však už stihla zamilovat do pohledného mladíka. Podle magazínu The List jím má být Gabriel Giacomelli, syn milionáře a investičního bankéře Deutche Bank. Jeho rodina pochází z Brazílie, Gabriel ale vyrůstal v New Yorku. Seznámit se měli na velšské prestižní internátní škole UWC Atlantic, kam Leonor nastoupila v roce 2021, a o rok starší Gabriel zde také studoval. (Mezi zdejší absolventy patří například i princezna Elisabeth, následnice belgického trůnu.) Princezna Leonor ani královský palác vztah oficiálně nepotvrdily.

Související témata:
Princezna Leonor
Španělská královská rodina

Načítám