Hlavní obsah

Nejlepší a nejsnadnější účes, když vaše vlasy nemají svůj den: Udělejte ho podle modelek

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

K mikině a teplákům, ale klidně i na společenskou událost. Takovým chameleonem je nejvíc trendy drdol současnosti. Jak si ho učesat a bez kterých pomocníků se přitom neobejdete?

Článek

Ulíznutý drdol, to je nejvíc trendy účes současnosti. Jeho název v češtině nepůsobí tak stylově jako v angličtině – off-duty bun. O co jde? Vlasy jsou perfektně sčesané dozadu a uhlazené do drdolu. Nezbytná je také rovná viditelná pěšinka, nejlépe uprostřed. Takhle upravené vlasy nosí alespoň občas snad každá modelka, influencerka a VIP osoba, a to jak na červený koberec, tak i ve volném čase.

Jak na jednoduchý uhlazený drdol

Hailey Bieber (25), Vanessa Hudgens (33), Hilary Duff (34) nebo Gigi Hadid (27)… Nosí ho všechny! Vlasy učesané tak, aby bylo vidět, že do toho investovaly čas, ale ne zas tak moc. To je definice tohoto „modelkovského drdolu“. Zvýrazní rysy obličeje a zároveň podtrhuje trend do stran vytažených očí ve stylu foxy eyes. Chcete mít také takový účes?

Foto: Profimedia.cz

Uhlazené drdoly má v oblibě Vanessa Hudgens nebo Hilary Duff. A jak vidíte, klidně nechají vykukovat konečky vlasůFoto: Profimedia.cz

1. Nejdřív vlasy zkroťte

Nejlépe se bude drdol tvořit s den nemytou hlavou – základem je totiž vlasy co nejlépe uhladit. Využít můžete tip od samotné Hailey Bieber: do vlasů nejdřív nanese bezoplachový kondicionér a trochu si je tak navlhčí – jdou pak lépe zkrotit. Bonusem je to, že o kštici zároveň pečujete. Další možnost je použít pěnové tužidlo anebo vlasový olejíček do délek.

Tip: Jestli máte čas a extra neposedné vlasy, vyfoukejte je nejdřív přes kulatý kartáč a teprve pak je začněte uhlazovat. Díky tomu získáte skvělý základ pro dokonalý drdol.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Sportovní outfit a k tomu off-duty bun, to je uniforma běžných dní pro modelku Hailey Bieber. Modelka Olivia Culpo (30) zase vynesla účes na společenskou událostFoto: Profimedia.cz

2. Použijte správný hřeben a uhlazujte

Chcete-li docílit uhlazené efektu, neobejdete se bez správného náčiní, tedy bez hřebene či kartáče s kančími štětinami. Právě s jeho pomocí vlasy nejlépe uhladíte a dodáte jim lesk. A jak na to?

Udělejte si pěšinku podle svých preferencí a začněte vlasy uhlazovat. Zagumičkujte je do culíku na temeni nebo ho posaďte nízko na týl. Znovu vezměte k ruce hřeben a vlasy u hlavy opět češte směrem ke gumičce, abyste se zbavily všech nerovností. Rukama vlasy co nejvíc přidržte, sundejte gumičku, pročešte boule, které nad gumičkou vznikly, a znovu udělejte culík. Postup opakujte, dokud nebudete úplně spokojené.

Tip: Pokud chcete jen třetinovou pěšinku, jako má třeba Kendall Jenner (26), horní prameny vlasů sepněte skřipcem, aby nepřekážely, a zbytek vlasů sčešte do culíku. Teprve pak vytvořte ze zbylých pramenů pěšinku a přidejte je k culíku.

Foto: Profimedia.cz

Tento účes, který předvedla Kendall Jenner v roce 2019, rozpoutal trend drdolů klidně i k mikiněFoto: Profimedia.cz

3. Vytvořte drdol 

Jaký drdol z culíku vykouzlíte, záleží už jen na vás a na délce a hustotě vašich vlasů. Dlouhé a husté stačí jen zamotat do šneka a upevnit několika sponkami. S kratšími vlasy bude trochu víc práce. Culíku dodáte texturu a hustotu díky objemovému spreji a můžete ho opatrně natupírovat. Pak ho rozdělte na dvě části, každou zatočte zvlášť a poté do sebe. Takto zatwistované vlasy omotejte okolo gumičkou do drdolu a zafixujte pinetkami. Nakonec můžete jednotlivé části trochu popotáhnout, aby byl drdol větší.

Tip: Účes můžete oživit i skřipcem nebo přidejte přes drdol velkou látkovou gumičku scrunchie.

Drdoly patří k efektním účesům: podívejte se na rychlý návod, jak udělat ledabylý drdol, stále populární je také smotaný drdol v boho stylu. Naprosto luxusně pak vypadá copánkový drdol.

Reklama

Související témata:

Načítám