Hlavní obsah

Nahota nad 60 aneb Když vyšší věk nehraje roli. S kůží ven šla Stone, Pořízková i Obermannová

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jim kolem šedesátky i víc a ukazují se skoro nebo úplně nahé. Proč ne! Mnohé slavné dámy mají tak skvostné figury, že jim je závidí i výrazně mladší. Irena Obermannová oslavila narozeniny téměř bez oblečení a doktorka Quinnová pózovala ještě nedávno, v sedmašedesáti, pro Playboy.

Článek

Nahota je něco, s čím všichni tak trochu bojujeme. Ač by měla být naprosto přirozená, stále hodnotíme, kdy je jí moc a kdy akorát, kdo si může co dovolit a kde je vhodné se nahý ukázat. Doma? Na pláži? Na instagramu?

Že se odhaluje mladá žena, je celkem běžné. Ale co když se sebejistě a bez studu svlékne šedesátnice? Všichni zbystří a začnou řešit, jestli by neměla mít soudnost a hranice. A víte, že ne? Naopak je statečné a motivující, když odhodí stud dáma, která už objevila nejeden šedý vlas, sem tam vrásku a jejíž kůže už není 100% pevná. I když, na rovinu, leckteré šedesátnice by svými figurami strčily výrazně mladší dámy do kapsy. Kdyby nějakou měly.

Irena Obermannová

Populární spisovatelka a scenáristka patří k ženám, které si vedle mladého ducha udržují i pevnou postavu. Ráda čeří stojaté vody, porušuje zavedená pravidla a aktivně bojuje s celospolečenským vnímáním starších žen jako těch, které by se měly starat o vnoučata a neprovokovat. Ona zvládá obojí, je babičkou, co se klidně vyfotí nahá. A rozhodně tedy ne babičkou se šátkem na hlavě, ale sexy babičkou.

Proč? Protože chce, protože může a protože do toho nikomu nic není. Na Facebooku sdílela Irena Obermannová v den svých 61. narozenin odhalenou fotku, na které si jen zakrývá ňadro a raduje se, že je mládí v trapu a začíná legrace. A my se vskutku bavíme tím, jak je nad věcí. Kdo by nechtěl oslavit narozeniny se šedesátkou na začátku jen ve spodním prádle a sebevědomým úsměvem na rtech?

Pavlína Pořízková

Americká modelka českého původu patřila na přelomu 80. a 90. let k elitě supermodelek a proslavila se mimo jiné tím, že byla nejmladší kráskou vyfocenou na prestižní titulce magazínu Sports Illustrated, bylo jí tehdy osmnáct.

Když se jejím manželem stal hudebník Ric Ocasek, dostal pár přezdívku Kráska a zvíře, důvody jsou zřejmé, nebyl to zrovna fešák. Dlouho jim to klapalo, a fanoušky proto velmi překvapilo, že se po 35 letech rozešli.

Dnes září modelka s českými kořeny štěstím a své sociální sítě plní fotkami, kterými chce ukázat, jak je v každém věku důležitá sebeláska. Pokaždé překvapí novou pózou a stupněm nahoty, ale rozhodně si to může dovolit, má skvělou figuru. A navíc je zamilovaná a šťastně zadaná.

Foto: Profimedia.cz

Pavlína se jen usmívá nad komentáři škarohlídů, kteří se domnívají, že svoji odhalenou postavu prezentuje až mocFoto: Profimedia.cz

Sharon Stone

Dáma, která kdysi před kamerou předvedla jednu z nejvíc erotických scén vůbec, když si ve filmu Základní instinkt přehodila nohu přes nohu a neměla kalhotky. Z filmu se i díky tomu stal trhák a z ní hvězda. Stále má nejen skvělou postavu, ale i obrovské charisma a sex-appeal. I po šedesátce se údajně jedna z nejchytřejších celebrit udržuje ve formě, sportuje, maluje a především si užívá život a neřeší, co si kdo myslí.

Před měsícem si před zrcadlem vyzkoušela bikiny, u čehož se vyfotila a oznámila celému světu, že je připravena na léto. Její sledující okamžitě začali sexy snímek komentovat a hodnotit, většina jí tleskala. Mimochodem, na zdi za ní visel na fotce slavný obraz nahé (sotva třicetileté) Marilyn Monroe pod peřinou. A nutno podotknout, že o třicet let starší Sharon jí může směle konkurovat.

Foto: Profimedia.cz

Kromě dobré postavy je pro ni typický krátký sestřih, který si nechá čas od času přerůstFoto: Profimedia.cz

Elizabeth Hurley

Modelka a herečka se proslavila zejména vztahem s britskou hereckou hvězdou Hughem Grantem. I když jí vztah s hercem nevyšel, a on ji dokonce ztrapnil před celým světem, když si v Americe do auta pozval prostitutku a nechal se u toho načapat policií, ona z toho vytěžila, co šlo. Především hrdě ukázala, že její štěstí nestojí a nepadá na mužském protějšku.

Dnes má na kontě lukrativní reklamní kampaně a spíše než své herecké úspěchy prezentuje na svých sociálních sítích sebe. A většinou v plavkách, protože má svoji kolekci. Brzy jí bude šedesát a má plný instagram fotek v bikinách, ve kterých vypadá skvostně. A pak také jednu valentýnskou, nahatou. Kryje ji jen polštář a sledující se jako jeden muž shodli, že je to bohyně. Kolik že jí to bude?!

Jamie Lee Curtis

Proslavila se v hororu Halloween, ale až díky filmu Pravdivé lži začala být vnímána jako zatraceně sexy ženská, předvedla zde totiž žhavý striptýz. Arnold Schwarzenegger jí nedávno ve svém dokumentu vzdal hold, když ocenil její herecké kvality.

Obsazovaná herečka je dodnes velkou podporovatelkou myšlenkového hnutí body positivity a sebepřijetí. Roky se s fanoušky dělí o triky, které jí fungují, aby byla ve formě. A být v její formě chce snad každá.

Když zveřejnila fotku, na které nahá pózuje v přírodě skrytá za kamenem, vysvětlila, že se sama celoživotně věnuje fotografování a velmi ji oslovuje práce se světlem a barvami fotografa Ryana Pflugera a že jí bylo ctí stát mu objektem.

Jane Seymour

Celosvětově se na začátku sedmdesátek proslavila jako Bond girl ve snímku Žít a nechat zemřít. V devadesátkách byla legendární doktorkou Quinnovou. Umí být tedy femme fatale, která okouzlí agenta sukničkáře, i ženou, pro kterou jsou morálka a dobré sousedské vztahy vším.

A dnes? Dnes je Jane Seymour ženou, která světu tají, že objevila elixír věčného mládí. Je jí 72 let a vypadá minimálně o 15 let mladší. Není divu, že si mohla dovolit před pár lety, ve svých 67, pózovat do Playboye. Svoje fanoušky stále zásobuje fotkami v plavkách, jen už to nejsou bikiny jako před pár lety, ale její pevné paže a ploché břicho jsou záviděníhodné.

Foto: Profimedia.cz

Jane Seymour vypadá v plavkách bezvadněFoto: Profimedia.cz

Načítám