Hlavní obsah

Po osmnácti letech se Miss World stala Češka. Je to absolutní pecka, vzkazuje jí Taťána Kuchařová

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika má svou historicky teprve druhou Miss World. V indické Bombaji korunku vybojovala studentka práv Krystyna Pyszková (25) a gratulace už jí, prozatím alespoň virtuálně, poslala i Taťána Kuchařová, která titul vybojovala před osmnácti lety.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pětadvacetiletá rodačka z Třince se stala novou Miss World. Krystyna Pyszková zvítězila v soutěži Miss Czech Republic před dvěma lety a na světové finále si musela počkat. Ačkoli se mělo konat už v květnu loňského roku, nakonec se posunulo téměř o rok. A měnilo se i místo konání – místo původních Spojených arabských emirátů se světové finále odehrálo v Indii.

Krystyna byla horkou favoritkou!

Krystyna Pyszková měla k vítězství skvěle nakročeno – před pár dny na sebe upozornila i vítězstvím v kategorii nejkrásnějších národních šatů. Ty pro ni navrhl český stylista a designér Sam Dolce, který je v současné době také kreativním ředitelem Miss Czech Republic. Inspiroval se přitom nejen českým folklorem, ale i světem koní, který je velkou vášní modelky.

A není to jen krásné tělo a tvář, čím studentka práv porotce z celého světa zaujala. Dostala se také do finále kategorie Beauty With A Purpose, tedy ceny za krásu s přesahem. Modelka se dlouhá léta věnuje pomoci druhým a zaměřuje se na vzdělávání dětí v zemích třetího světa.

Co jí vzkazuje Taťána Kuchařová?

Gratulace Krystyně okamžitě poslala i naše historicky první Miss World Taťána Kuchařová, která korunku získala v roce 2006. „Je to absolutní pecka. Jsem na Krystynu tak hrdá,“ napsala na svůj instagramový účet. „Říkala jsem si, že pokud ne tahle holka, tak už žádná,“ dodala modelka s tím, že bude mít v České republice parťačku. Taťána jí také popřála, aby titul zúročila na maximum, a to nejen sama pro sebe, ale i pro ostatní. Soutěž Miss World je totiž neodmyslitelně spjatá s charitativní činností.

Kromě Taťány Kuchařové měla k Miss World v minulosti nakročeno také Alena Šeredová, která o titul bojovala v roce 1998. Tehdy ale skončila na čtvrtém místě.

Jak se vám líbí nejkrásnější žena světa, Češka Krystyna Pyszková? Nahlédněte do naší fotogalerie.

Načítám