Hlavní obsah

Zhrzená chudinka, bezcharakterní hysterka: Kuchařová, Třeštíková i Nesvačilová terčem nenávisti

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Něco řekly, projevily svůj názor, sdílely veřejně část svého soukromí. A třeba i chybovaly, nepovedlo se jim to, nezachovaly se možná správně. Ale vlna nenávisti, urážek a hejtů, která se na ně snesla, je až strašidelná. Tohle jsou ženy, které moc dobře vědí, jak krutí dokážou lidé být, obzvlášť na sociálních sítích.

Článek

Tradiční argument je, že když jde někdo s kůží na trh, tedy když na sociálních sítích nebo v médiích sdílí cokoli ze svého soukromí, musí počítat i s negativními komentáři a reakcemi. To je sice pravda, ale plést si nesouhlas, odmítnutí něčího názoru či zveřejnění vlastního opačného názoru s urážkami, osobními útoky, nadávkami a podobně, není správné.

Ať si totiž myslíte cokoli a máte jakýkoli názor, vždy ho lze vyjádřit slušně, bez vulgarit a na úrovni. Ale to, čemu čelily či čelí tyhle dámy, nemá se slušností nic společného.

Taťána Kuchařová

Kdosi (Brzobohatý tvrdí, že to byla jeho bývalá žena, Kuchařová to ale odmítá) zveřejnil obsah žaloby k anulaci jejich církevního sňatku, a veřejnost se tak dozvěděla, že Brzobohatý se prý rád převléká za ženu, nemá vyjasněnou sexuální orientaci a další intimnosti. I když vás drby ze showbyznysu nezajímají, nejspíš vám tahle čerstvá kauza neunikla.

Je úplně jedno, zda fandíte bývalé Miss World, nebo jste takzvaný tým Brzoš a patříte k těm, co sympatizují s modelčiným exmanželem Ondřejem Gregor Brzobohatým. Je jedno, komu z nich na sociálních sítích dáte palec dolů a komu třeba emotikon srdíčka. A je dokonce jedno, kterému z nich do komentářů napíšete svůj nesouhlasný názor.

Ale to, čemu nyní čelí Kuchařová, která v boji o sympatizanty a zastánce s Brzobohatým krutě prohrává (ať už právem, či neprávem), je opravdu hodně děsivé. Denně se v médiích, v diskuzích pod články a na sociálních sítích objevují skutečně ošklivé, hrubé, dehonestující a sprosté komentáře. Zhrzená chudinka, bezcharakterní hysterka, pomstychtivá mrcha, to je jen slabý odvar toho, co se o sobě poslední dny modelka dočítá.

Foto: Profimedia.cz

Taťána Kuchařová teď rozhodně neprožívá klidné a příjemné obdobíFoto: Profimedia.cz

Denisa Nesvačilová

Pravda je, že milostný trojúhelník, který proběhl mezi scenáristou Petrem Kolečkem, jeho dnes už manželkou a matkou jeho dítěte Anetou Vignerovou a herečkou Denisou Nesvačilovou, není úplně standardní. Faktem je i to, že veřejnost má většinou tendence fandit podvedeným ženám, ne milenkám. Na druhou stranu, mezilidské vztahy bývají komplikované a jak je to doopravdy, vědí jen ti zúčastnění, z nichž nejspíš každý nese nějaký díl své viny na tom, jak se věci vyvinuly. A pro Nesvačilovou, která se určitě dost trápila i bez veřejných hejtů, muselo být velmi nepříjemné číst o sobě jako o hlupačce, zlodějce otců malých dětí nebo odkopnuté a zhrzené milence.

Foto: Profimedia.cz

Denisa Nesvačilová to dost schytala za svůj milostný románekFoto: Profimedia.cz

Radka Třeštíková

Než přišel rozchod s Tomášem Třeštíkem a než se veřejně provalilo, že spisovatelčin ex má novou přítelkyni Evu Decastelo, byla Radka Třeštíková jako spisovatelka, jejíž knihy mají ženy rády a která své fanoušky na sociálních sítích zásobuje zábavnými příspěvky, dost oblíbená.

Ale když po rozchodu došlo ke změně image a také k trochu jiné sebeprezentaci, chvála se změnila v mnohdy dost drsnou kritiku. Pravda, Radka Třeštíková začala být výrazně odvážnější, například sdílí fotky, na nichž je spoře (či vůbec) oblečená, ale na druhou stranu, není to její věc? Opravdu je potřeba spisovatelce drsně sdělovat, že je to jen zoufalka, co se nevzpamatovala z rozchodu, zhrzená ex, která se snaží dokázat, o co všechno její bývalý přišel?

Foto: Profimedia.cz

I spisovatelka Radka Třeštíková si o sobě velmi často čte nepěkné věciFoto: Profimedia.cz

Vendula Pizingerová

Vendula Pizingerová se stala terčem hejtů, nejrůznějších slovních útoků, nadávek a urážek nespočetněkrát. Když její první muž Karel Svoboda spáchal sebevraždu, místo, aby mohla důstojně truchlit, čelila obviněním typu, že ona sama skladatele dohnala k tomu, aby si sáhl na život. Když se jejím partnerem a posléze i manželem stal o šestnáct let mladší Josef Pizinger, v leckterých komentářích se dočetla, že je zoufalá stárnoucí žena, která má potřebu si vydržovat zajíčka. A když ve 48 letech oznámila, že je těhotná, zaplavily její sociální sítě hejty na téma staré matky, kde jí někteří dokonce přáli postižené dítě. A to je prostě za hranicí všeho!

Foto: Profimedia.cz

Jen málokdo toho ví o tom, jak dokážou být lidé zlí, tolik jako Vendula PizingerováFoto: Profimedia.cz

Petra Paroubková

I tohle byl divoký milostný trojúhelník a je jasné, že když před řadou let politik Jiří Paroubek vyměnil svou letitou manželku Zuzanu za výrazně mladší tlumočnici Petru, pěkná blondýna moc sympatií veřejnosti neměla. Když ale trochu nešťastně vysvětlovala, že na Jiřím Paroubkovi ji přitahuje především jeho sexy mozek, zvedla se vlna hejtů.

Ať si o jejich vztahu myslíte cokoli, a bez ohledu na to, že se nakonec rozvedli a na veřejnosti vyprali dost špinavého prádla, pořád je láska a vztah vždy věcí jen těch, jichž se týká.

Foto: Profimedia.cz

Její věta o tom, že má Jiří Paroubek sexy mozek, vyvolala divoké reakce veřejnostiFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám