Hlavní obsah

Roman Vojtek o rozpadu manželství. „Nikoho neviním a nic bych neměnil…“ Více v podcastu Bubliny

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyučil se seřizovačem obráběcích strojů, ale vždy ho to táhlo k muzice. Vystudoval na JAMU muzikálové herectví a září nejen v divadle, ale i ve filmech a seriálech. V podcastu Bubliny jsme probrali nejen práci, ale také mediální hon, který zažil. Dnes říká, že by ve svém životě neudělal nic jinak a svých rozhodnutí nelituje.

Článek

Herec, zpěvák, tanečník, nejstarší český youtuber, čtyřnásobný táta, toho času v šestinedělí. Historicky první vítěz soutěže StarDance, Karel Dvořák z Vyprávěj i trochu skrytý Karel Gott v seriálu Volha. V dětství měl pověst hyperaktivního dítěte, dokonce ho vyhodili ze školky, a dodnes má energie na rozdávání. Co na sebe v podcastu Bubliny prozradil Roman Vojtek?

Bubliny: Roman VojtekVideo: Proženy.cz

Na sociálních sítích je velmi aktivní: kromě toho, že už roky funguje na Instagramu, je i youtuberem. Stává se mu, že sledující hodnotí jeho život? Bezesporu. A neváhají se vrátit do minulosti a hodnotit i jeho životní rozhodnutí, třeba proč ukončil první manželství, tedy kauzu, která před osmi lety hýbala českými médii.

Proč ho sledovali paparazzi

Asi největší bublina se okolo Romana Vojtka nafoukla v době, kdy odešel od těhotné manželky. Jeho pohnutky tehdy zajímaly snad každého fanouška, tři měsíce ho sledovali paparazzi s cílem zjistit, zda je homosexuál, nebo „někoho má“. „Nikdo nedokázal přijmout myšlenku, že bych odešel ze vztahu jenom proto, že z mého pohledu nefungoval. Na nikoho vinu neházím, když tak sám na sebe za některá rozhodnutí. Pro děti je ale lepší vyrůstat ve dvou harmonických prostředích než v jednom neharmonickém.“ Udělal by dnes něco jinak? „Nic bych neměnil, ani mé první manželství. Šel bych do toho.“

Foto: Proženy.cz

Pozvání Katky Osičkové do podcastu Bubliny přijal Roman Vojtek. Sršel dobrou náladou a nebál se zabrousit i na citlivější témataFoto: Proženy.cz

Táta v šestinedělí, který občas hodí bačkorou

Před Vánoci se Romanu Vojtkovi a jeho manželce Petře narodil druhý syn (celkově má děti čtyři). V době, kdy se podcast natáčel, byl tedy ještě otcem v šestinedělí. Ale je jím i nadále, protože v Divadle Hybernia bude hrát ve one man show se stejným názvem, představení má premiéru 15. února. Jak šestinedělí prožívá? Především se snaží být nablízku a „k ruce, kojit se mi totiž ani napočtvrté nepodařilo“, jak s humorem sobě vlastním říká.

Z dětství si vzpomíná na pravidelné fyzické tresty, protože byl opravdu hyperaktivní dítě: „Dnes se tomu říká ADHD, tenkrát jsem byl parchant.“ A tak si dává velký pozor, aby to neopakoval u svých potomků. A obdivuje svoji ženu, s jakým klidem zvládá řešit i vypjaté situace s dětmi, on prý občas hodí botou. I proto si koupil lehké bačkory, aby nedošlo k nehodě…

Umělec? Tak jsem se nikdy nevnímal

Vyučený seřizovač obráběcích strojů se nakonec dostal na JAMU a stal se hercem. Dovede si ale představit, že by ho cesty osudu vedly jinudy a nedělal by umění? „Já si nemyslím, že dělám umění. To není falešná skromnost. Nikdy jsem netoužil hrát ve velkých divadlech, dělat velké divadlo. Já si rád vybírám kvalitní komerci.“

Goťák mu zpíval na svatbě

Standa Pekárek (Kryštof Hádek), hlavní hrdina seriálu Volha, má tři přání: „Řídit Volhu, jezdit pro redakci humoru a lidové zábavy a vozit Goťáka.“ Karla Gotta si zde zahrál právě Roman Vojtek, i když mu není vidět do tváře. Jak sám herec na mistra vzpomíná? Jako na pokorného, úžasného člověka, se kterým má unikátní osobní zážitek. Mnohonásobný slavík mu totiž zpíval na první svatbě.

Načítám