Hlavní obsah

České ženy v ledu: Čvančarová, Decastelo & spol. Jedna chodí nahá na Sněžku, další plave v mrazivé Vltavě!

Foto: Instagram Jitky Čvančarové, Instagram Pavlíny Saudkové

Foto: Instagram Jitky Čvančarové, Instagram Pavlíny Saudkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z takových obrázků je všem, kdo nepropadli kouzlu otužovaní, zima i ve vytopeném obýváku. Ale mnoho slavných žen nedá na noření se do ledové vody dopustit. Jde o módu, předvádění na sítích, nebo o zajímavou propagaci zdravého životního stylu?

Článek

Otužileckou lavinu spustila na začátku letošního roku herečka Jitka Čvančarová, když přání k novému roku na instagramu pojala skutečně netradičně. Vyfotila se „nahá“ při výšlapu na Sněžku a téměř tím zbořila internet. Na snímku má odhalená jen ramena, takže jak byla oblečená-neoblečená ve skutečnosti, ponechala na fantazii fanoušků. Které známé ženy propadly kouzlu otužování? Podívejte se…

Jitka Čvančarová

Oblíbená herečka tak rozproudila nebývalý zájem o otužování. Pro zdravého člověka má mnoho benefitů a určitě stojí za zvážení. Chce to ale hodně odvahy, přemlouvání a pevné vůle. Tu ale herečka zjevně má. Už dlouho je fanynkou metody slavného biohackera Wima Hofa, která je založená na otužování, chladové terapii a meditování. „Ten člověk mě fascinuje,“ řekla před silvestrem v televizní talkshow Honzy Dědka, kde také poprvé prozradila, že šla nahá na Sněžku.

A že to s otužováním myslí vážně, dokázala i nejnovějším videem, zveřejněným včera na instagramu. Noří se tu do kádě ledové vody s poznámkou: „Dnes ráno u nás jasno a 14 stupňů.“ A prozrazuje, že nejtěžší je ponořit do ledové vody hlavu. Za svoji odvahu sklidila množství obdivných komentářů.

Eva Decastelo

Půvabná moderátorka si koupel v ledové vodě vyzkoušela poprvé před osmi lety, jak prozradila v rozhovoru pro Novinky. Stalo se tak díky velkému otužilci – herci Oldřichu Navrátilovi. Ale trvalo další čtyři roky, než se odhodlala znovu. Od té doby si ovšem zimní plavání, zejména ve Vltavě, nemůže vynachválit. „Jsem celkově v životě zrychlená a doslova mě vytáčí pomalost. Jenže vstup do ledové vody vyžaduje velmi pomalý dech. Zvlášť v klidu je třeba prodýchat prvotní šok, kterému říkám ‚ach efekt‘. Už jsem se za tu dobu dost zklidnila,“ prozradila Eva Decastelo v rozhovoru.

Pavlína Saudková

Také manželka fotografa Jana Saudka v sobě našla odvahu zahodit zábrany a vydat se v mrazu v plavkách k rybníku. „Jasně, nohy krapet zebou, ale to slunce!“ napsala ke krásným fotkám, z nichž je jasné, že si cestu ke koupeli musela v ledu vysekávat sekerou. Klobouk dolů!

Nela Boudová

Novoročenku poslala z ledové vody i další velká propagátorka studených koupelí. Herečka Nela Boudová si na modřanskou pláž k Vltavě přizvala i kamarádku – sportovní novinářku a bývalou atletku Kateřinu Nekolnou, která si na zimní plavání vzala raději čepici. Což jen dokazuje, že teplo určitě nebylo a obě ženy patří zcela zjevně k pokročilým otužilkyním.

Načítám