Hlavní obsah

Chodící katastrofa, pytel místo šatů i srdíčka přes bradavky. Ceny Anděl z hlediska módy rozhodně nenudily

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme za sebou největší událost české hudební scény. Včera se rozdávaly sošky Andělů pro ty nej muzikanty. Samotný přenos byl trochu nuda, o to víc ale večer oživily outfity zúčastněných. Někdo vsadil na honosnou róbu, jiný na klasiku a další chtěl šokovat. Pojďte se podívat.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pražské O2 Universum včera ovládli čeští hudebníci a slavné osobnosti. Kdo v českém showbyznysu něco znamená, nemohl na Cenách Anděl Coca-Cola 2023 chybět. Samotné udílení, které uváděla DJka Ivana Fancy Kulhánková a moderátor Honza Dědek, bylo trochu nuda, ale móda na červeném koberci nudná rozhodně nebyla.

Do Síně slávy vstoupil Jiří Korn

Do Síně slávy letos vstoupil Jiří Korn. Ocitl se tak ve společnosti například Zdeňka Svěráka, Jaroslava Uhlíře, Věry Špinarové, Hany Zagorové, Petra Hapky či Pavla Bobka.

V kategorii skupina zvítězila kapela J.A.R.

Anděla pro sólového interpreta si odnesl David Koller.

Nejlepší sólovou interpretkou se stala mladá zpěvačka Pam Rabbit.

Anděla za album roku si odnesla Anna K.

Móda z červeného koberce

Česká hudební akademie rozdala sošky ještě řadě dalších muzikantů. Ale jak by dopadlo udílení módních cen? Předepsaný dress code na akci zněl creative black tie, což znamená, že by mělo jít o slavnostní módu ozvláštněnou nějakým zajímavým prvkem. V případě dam by měly být povinností dlouhé šaty, ale povoleny jsou i overaly či různé kostýmkové variace. Originalitě, osobitosti a kreativitě se meze (víceméně) nekladou.

Kdo toto zadání rozhodně splnil, byla například zpěvačka Ewa Farna v šatech s výrazným rozparkem, herečka Tereza Ramba v klasických večerních šatech, které ozvláštnila odhaleným bříškem, či dokonale sladění manželé Klusovi. Zpěvačka Olga Lounová dress code také dodržela, její černé šaty byly vyloženě klasické, akorát dodatek creative tady byl trochu upozaděn.

I pytel může být módní

Kdo ale rozhodně dress code nedodržel, byla zpěvačka Rozálie Havelková, dcera Ondřeje Havelky. Přišla totiž v pytli. Budiž jí ale odpuštěno, svým outfitem s nápisem „rychlá móda je na pytel“ nechtěla módně zazářit, ale upozornit, že udržitelná móda je cesta, jak ulevit planetě od znečišťování.

Zpěvačka Žofie Dařbujánová popustila uzdu kreativitě možná až příliš, oblékla se jen do průhledného overalu a bradavky jí kryla jen „tak akorát“ velká srdíčka. Červený plášť přes šaty modelu na cudnosti také nepřidal. Nepřehlédnutelná ale rozhodně byla.

Rozruch vzbudila i zpěvačka Eva Burešová, která na akci dorazila v bílých pouzdrových šatech s obřím růžovým nadýchaným pláštěm. Nevšimnout si nešlo nápisu na šatech, stálo na něm „walking disaster“ neboli chodící katastrofa. Na tyhle i další módní kreace se podívejte v naší galerii.

Načítám