Hlavní obsah

Dokonalé tělo po porodu? Nesmysl, dokazují slavné ženy fotografiemi bez příkras

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na slavné ženy je vyvíjen obrovský tlak ohledně jejich vzhledu. A to i v období těhotenství. Počítá se s tím, že se po porodu vrátí v neuvěřitelně krátkém čase do formy. Těchto pět žen dokazuje, že přirozenost jde s krásou ruku v ruce.

Článek

Mnohé slavné ženy se rády fotí před zrcadlem pouhý týden nebo měsíc po porodu s téměř plochým bříškem. Chtějí sklízet obdiv. Místo toho se ale v poslední době setkávají s nepochopením. Tělo v šestinedělí je velmi křehké, citlivé a potřebuje dostatek času na regeneraci. I proto lékaři nedoporučují silová cvičení. Diety zase nejsou vhodné kvůli kojení. Nemluvě o tom, že dokonalé influencerky mohou svým sledujícím způsobit úzkosti a deprese. Toto rozhodně není správná forma motivace! Tato pětice krásek to vzala z druhé strany, k nedostatkům se otevřeně přiznávají a sklízejí nadšené reakce.

Ashley Graham

Trojnásobnou mámu Ashley Graham fanoušci pro její otevřenost milují. Poprvé se stala maminkou v roce 2020, kdy porodila syna Isaaca. Již během těhotenství sdílela na sociálních sítích intimní záběry a videa, kterými pro své fanoušky dokumentovala, jak se její tělo mění. Po porodu na nahé fotce, kterou na instagramu zveřejnila, ukázala i strie na břiše. Napsala: „Jsem to pořád já. Jen mi přibylo pár příběhů.“ Lépe to ani vyjádřit nelze, že? O dva roky později do rodiny přibyla ještě dvojčata.

Foto: Profimedia.cz

Se striemi se potýká po porodu mnoho žen. Ashley Graham se s nimi ráda pochlubí, místo aby je maskovalaFoto: Profimedia.cz

Chrissy Teigen

Modelka Chrissy Teigen v lednu loňského roku porodila dceru Esti. Již po třech měsících sdílela první reálnou fotku, na které se s holčičkou koupala. Napsala k ní: „Prsa, která mi visí po celém boku, a tmavě fialové jizvy na celý život. Ty jsi ale příliš dokonalá na to, abych si s tím dělala starosti.“ Nebylo to poprvé, a ani naposledy, co se Teigen po porodu nebála jít s pravdou ven. Sdílela i fotku, na které hrdě pózovala, zatímco kojila, a ukázala ránu po císařském řezu. Na zatím poslední fotce s dcerkou v náruči zase sledujícím neuniklo, že povolené bříško není vyretušované – a patřičně to ocenili pozitivními komentáři!

Kourtney Kardashian

S kůží na trh chodí nejstarší ze sester Kardashianových, Kourtney, pravidelně. Už v roce 2012 svou prvorozenou Penelope přivedla na svět přímo před kamerami. Čtvrtý syn Rocky se jí narodil koncem loňského roku. V rámci propagace kojení se spojila s nutričním poradcem, který jí radí s vyváženou stravou, a fotografie sdílí i na instagramu. Nabádá: „Drahé nové maminky. Vaše tělo je krásné ve všech stadiích. Během těhotenství, když roste, i po porodu, jak se zmenšuje. Toto období je nejtěžší.“

Foto: Profimedia.cz

Kourtney Kardashian je velkou propagátorkou kojení. Nyní se kvůli němu radí i s nutričním poradcemFoto: Profimedia.cz

Suki Waterhouse

Herečka, modelka a zpěvačka Suki Waterhouse nedávno porodila své první dítě, které má s hercem Robertem Pattinsonem. Na sociálních sítích se novopečená maminka podělila o fotografie, na nichž je vidět běžná postava po porodu. Žádné příkrasy. V popisu se podělila i o své poporodní zkušenosti: „Čtvrtý trimestr byl… ponižující! Poporodní období bylo plné vzrušující radosti, smíchu, slz, hormonů! Jsem hrdá na vše, čeho mé tělo dosáhlo…“

Amy Schumer

Komičku Amy Schumer lidé milují pro její přirozenost. Po dobu těhotenství a následně i po porodu syna Genea se svými fanoušky sdílela veškeré detaily. Včetně nevolností, odsávání mléka i jizvy po císařském řezu. Nezdráhala se ukázat i fotografii, jak leží evidentně zcela unavená na gauči v jednorázových kalhotkách vhodných pro maminky v období šestinedělí.

Foto: Profimedia.cz

Takto odhaleně by se na sociálních sítích prezentoval jen málokdo. Amy Schumer v sobě odvahu našlaFoto: Profimedia.cz

Načítám