Hlavní obsah

Johnny Depp slaví 60 a vrací se do sedla: Má zpátky pověst i úsměv na rtech

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johnny Depp? To je skvělý herec, kytarista, ale i bouřlivák a pařmen. Dnes slaví představitel ikonických rolí 60. narozeniny a má být na co pyšný. I když to v jednu chvíli vypadalo, že bude v sekci inzeráty hledat práci…

Článek

Když si zadáte do internetového vyhledávače „Johnny Depp“, většina příspěvků se bude týkat soudního sporu mezi ním a jeho bývalou ženou Amber Heard, který probíhal v roce 2021. Rozhodl se tehdy bránit proti jejím obviněním z fyzického napadání a očistit si pověst. Podařilo se mu to. Hollywood a svět filmu mu opět otevírají dveře.

Dnes slaví populární herec 60. narozeniny. Pověst bouřliváka měl odjakživa, nikdy se netajil tím, že si rád přihne nebo dá něco na povzbuzení, s alkoholem a drogami měl blízký vztah od mládí. Herectví nestudoval a i když se mu prestižní ocenění vyhýbají, hvězdu na hollywoodském chodníku slávy má už od roku 1999. Co jsou zásadní milníky v jeho osobním a pracovním životě, kdy zářil a kdy upadl v nemilost?

První kytara Johnnyho Deppa

Málokterý herec se chlubí ukázkovým dětstvím, Johnny Depp na tom není jinak. S rodinou se často stěhoval a rodiče se rozvedli, když mu bylo 15 let. Svěřil se, že matka nebyla zrovna milující osoba a mlátila ho.

Johnny měl problém navázat bližší vztahy, brzy začal pít, a dokonce i krást. Ale obrovsky ho ovlivnilo, když dostal první kytaru. V podstatě prý hrál, jen přišel ze školy, dokud neusnul. Měl kapelu Kids a dodnes je zván k hostování na koncertech a do různých skupin, jako kytarista je hodně dobrý.

Foto: Michael Ochs Archives - GettyImages.com

Johnny Depp (kluk vpravo) s kapelou Kids.Foto: Michael Ochs Archives - GettyImages.com

Noční můra i Střihoruký Edward

Bylo mu dvacet, když se mu kapela rozpadla a jeho první žena Lori Anne Allison ho seznámila s hercem Nicolasem Cagem. Když pak Johnny jednoho dne hledal mezi inzeráty práci pro sebe, vnukl mu kamarád ideu, že by se měl stát hercem, a dohodil mu svého agenta. Děkujeme, Nicku!

Vzápětí přišla role v Noční můře v Elm Street a seriál Jump Street 21, díky kterému se stal idolem. Střihoruký Edward nebyl jeho první rolí, ale v mnoha ohledech rolí nejzásadnější. Ztvárnění mladého muže s nůžkami na rukách ho proslavilo, přineslo mu do života velkou lásku v podobě herečky Winony Ryder a zároveň dlouholetou spolupráci s režisérem Timem Burtonem, se kterým poté natočil i snímky Karlík a továrna na čokoládu, Alenka v říši divů, Mrtvá nevěsta a další.

Foto: Sunset Boulevard - GettyImages.com

Střihoruký Edward mu v mnohém změnil život. Foto: Sunset Boulevard - GettyImages.com

S Vanessou v ráji

S francouzskou herečkou Vanessou Paradis se sice v roce 2012 rozešli (po 14letém vztahu), ale zcela jistě je jednou z nejzásadnějších žen jeho života. Mluví o ní jako o životní lásce a mají spolu dvě děti.

Poznali se v roce 1998 v Paříži, kde se ona věnovala modelingu a on natáčel s Romanem Polanskim Devátou bránu. Slovo dalo slovo a velká láska byla na světě, o rok později už na svět přivítali dceru Lily-Rose, za tři roky se jim narodil syn Jack. V rozhovoru s Oprah Winfrey se svěřil, že mu Vanessa a děti absolutně změnily život, že mu vlastně život daly.

Foto: Jon Kopaloff - GettyImages.com

S Vanessou spolu byli 14 let a mnozí nechápali, jak ji mohl kvůli Amber opustit.Foto: Jon Kopaloff - GettyImages.com

Jack Sparrow přichází

Potrhlým pirátem z populární filmové série (Piráti z Karibiku) Jackem Sparrowem se stal v roce 2003 a bude jím asi navždy. Ač se mu prý zpočátku zdál scénář podivný a z nabídky nadšený nebyl, nakonec se s rolí popasoval po svém a stal se legendou. Nastudoval si piráty 18. století a připodobnil je k rockovým hvězdám, svého Jacka se rozhodl pojmout jako Keithe Richardse z Rolling Stones a studio Disney mu v tom věřilo.

Ač patří Piráti mezi nejvýdělečnější filmy historie a plat Johnnyho Deppa byl astronomický, nejvíc peněz dostal za jiný film: 68 milionů dolarů inkasoval za Alenku v říši divů.

Foto: phol_66, Shutterstock.com

Jako Jack Sparrow je naprosto fenomenální.Foto: phol_66, Shutterstock.com

S Amber v dobrém i ve zlém?

Johnny Depp se nikdy nesnažil budovat si pověst hodného kluka, na to jsou v Hollywoodu jiní. On byl vždy ten, co miluje pařby a nejde daleko pro ostré slovo. Možná i proto mnozí tak snadno uvěřili, že by mohl být násilník.

S herečkou Amber Heard se poznali při natáčení Rumového deníku. A i když to veřejně nepřiznal, stála zřejmě za rozpadem jeho vztahu s Vanessou. Zamilovaný byl natolik, že ji požádal o ruku a v roce 2015 se s o 23 let mladší Amber oženil. Bylo to manželství krátké, divoké a rozvodem rozhodně neskončilo. Amber začala tvrdit, že byla obětí domácího násilí, a k Johnnymu se svět obrátil zády. On však ukázal, jaký je bojovník, a svou pověst získal zpátky. U soudu v roce 2021 na sebe nakydali všechnu špínu světa a pustili přihlížející do svého soukromí, ale nakonec se svět přiklonil k názoru, že obětí ve vztahu byl spíš on.

A Johnny se tak opět usmívá, hraje na kytaru a v květnu na festivalu v Cannes představil historický snímek Jeanne du Barry - Králova milenka, kde hraje krále Ludvíka XV.

Foto: BAKOUNINE, Shutterstock.com

Tenhle vztah ho stál spoustu energie i peněz. Foto: BAKOUNINE, Shutterstock.com

Načítám