Hlavní obsah

Módní ikona Diane Keaton (76): Miluje kalhoty a široké pásky a barvami šetří. Okoukejte její triky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Drahé šaty od osvědčených návrhářů? Ne, díky. Oscarová herečka Diane Keaton (76) se drží svého osobitého stylu i v případě, že se chystá na červený koberec. Její šatník se skládá z několika základních barev, a přesto je všechno, jen ne nudný.

Článek

Pokud si někdo zaslouží titul módní ikona, pak ona. Diane Keaton měla k módě vždycky blízko a už jako dospívající si vybírala látky, ze kterých jí pak maminka něco spíchla. Celý život si vystřihovala oblečení, které ji zaujalo, lepila ho do sešitů, a když říká, že na nikoho nepotřebuje dělat dojem, věříte jí to.

Diane, nebo Annie?

Herečka vplula do světa filmu snímkem Milenci a další cizinci (1970), první velkou roli ale dostala ve filmu Zahraj to znovu, Same (1972), kde hrála po boku Woodyho Allena (86). Filmový režisér si herečku natolik oblíbil, že ji do svých snímků obsadil rovnou sedmkrát a jejich nejznámější kooperací je Annie Hall (1977), za kterého dostal Oscara Woody Allen jako režisér i sama Diane Keaton. Ti dva si rozuměli i mimo kamery a v sedmdesátých letech spolu několik let chodili. Režisér pak na sebe práskl, že měl po rozchodu románky i s jejími sestrami (doufáme, že s každou zvlášť).

Film Annie Hall nezapůsobil jen na kritiky, ale i na diváky. Styl hlavní postavy, která má slabost pro pánské obleky a kravaty, se stal kultovním a je úzce spjatý s tím, co sama herečka nosí.

S Arnoldem Schwarzeneggerem v roce 1987

Vraťme se o pětatřicet let v čase. Herečka už tehdy patřila k ženám, které se nenechávaly strhnout trendy a držela se svého osobitého stylu. A ačkoli byly (a jsou) jejím oblíbeným vzorem kostky, občas pustila do šatníku i leoparda.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřicátníci Diane Keaton a Arnold Schwarzenegger (75) na předávání cen NATO, kterou udělovali vlastníci kinFoto: Profimedia.cz

Ve stylu Annie Hall v roce 1992

Představitelka Annie Hall miluje kostýmky. A to nejen ty kalhotové, ale i sukňové. Na večer spojený s předáváním cen asociace televizních kritiků vyrazila v hnědé kostce a s úsměvem na tváři.

Foto: Profimedia.cz

Láska ke kostýmkům ji provází celý životFoto: Profimedia.cz

Na červeném koberci v roce 2004

Zatímco její kolegyně jdou po velkých návrhářských róbách, Diane Keaton se i na červený koberec styluje sama, z vlastních zdrojů. Herečka si ze své módní sbírky vybrala tylovou sukni (tu miluje i Maye Musk, 74), minimalistický dlouhý kabátek a efektní doplňky v podobě blýskavých bot, rukaviček a oblíbených perel. Na Zlatých glóbech si hrdě přebrala sošku za nejlepší herečku roku v komedii Lepší pozdě nežli později (2003) s Jackem Nicholsonem (85).

Foto: Profimedia.cz

Diane Keaton je sama sobě stylistkou, což je v Hollywoodu vzácnéFoto: Profimedia.cz

Diane Keaton, dáma roku 2007

Lesklá saténová košile, dlouhá, na herečku netradičně obepnutá sukně a široký pásek, který je pro její šatník charakteristický. Takhle se Diane Keaton oblékla na galavečer filmové společnosti newyorského Lincolnova centra, které už od sedmdesátých let vzdává každý rok poctu jiné hvězdě. Ročník 2007 patřil právě jí.

Foto: Profimedia.cz

Hereččiny nejoblíbenější barvy pohromaděFoto: Profimedia.cz

S Morganem Freemanem v roce 2014

Na kanadské premiéře filmu Vzpomínky na Manhattan (2014) se sešla se svým filmovým protějškem Morganem Freemanem (85) a stejně jako její kolega si na slavnostní moment vzala oblek. Její zúžený bílý kostým ale vypadal maximálně žensky a herečka ho ještě podpořila oblíbeným páskem a stylovým kloboukem.

Foto: Profimedia.cz

Ať už se obléká na jakoukoli příležitost, zůstává sváFoto: Profimedia.cz

Černobílá Diane Keton 2017

Dojatá hvězda si převzala prestižní ocenění AFI za svůj celoživotní přínos filmu, kterým se mohou chlubit i její kolegyně Jane Fonda (84) nebo Meryl Streep (73). A nepodcenila ani výběr outfitu, který složila z milované objemné sukně (tuhle siluetu by si mohla nechat patentovat), kabátku, širokého pásku a klobouku.

Foto: Profimedia.cz

Herečka se o své oblíbené kousky s láskou stará. Boty Louis Vuitton obula nesčetněkrát a má je i na nejaktuálnější fotce z roku 2022Foto: Profimedia.cz

V kalhotovém kostýmu roku 2019

Na premiéru animovaného seriálu Zelená vajíčka se šunkou (2019-2022), kde namlouvá jednu z postav, dorazila v kostkovaném kalhotovém kostýmu, doladěném vrstvami křížků a botami na platformě.

Foto: Profimedia.cz

Napadá vás někdo, kdo by byl po sedmdesátce tak cool?Foto: Profimedia.cz

Ralph Lauren v jejím pojetí, rok 2020

Hvězda je velkou fanynkou návrháře Ralpha Laurena, který tvořil kostýmy pro Annie Hall. Woody Allen dal tehdy herečce zelenou a řekl, ať si poručí cokoli, v čem se bude cítit sama sebou. Šatník filmové Annie tak zrcadlí vlastní styl herečky. V oblečení od Ralpha Laurena se vydala i na Oscary, kde předávala cenu spolu s Keanu Reevesem (58).

Foto: Profimedia.cz

S Keanu Reevesem se herečka potkala na natáčení filmu Lepší pozdě nežli pozdějiFoto: Profimedia.cz

Na galavečeru roku 2021

Galavečer Art and Film LACMA (zkratka pro losangeleské muzeum umění) byl sponzorovaný značkou Gucci, a tak bylo jasné, že herečka zaloví v módních vodách této značky. A ačkoli zvolila flitry, které běžně nenosí, opět se jí podařilo zůstat věrná sama sobě.

Foto: Profimedia.cz

Potlesk! Sázka na riskantní flitry jí vyšla na výbornouFoto: Profimedia.cz

V bílých zvonáčích 2022

Jak poznáte, že jste opravdová star? Když po vás chce Hollywood vaše otisky. Hereččiny ruce i nohy jsou od poloviny srpna na nádvoří divadla TCL Chinese Theatre, které leží u proslulého chodníku slávy. A v čem na tuto příležitost přišla? V bílých širokých kalhotách, potištěné košili a saku, které můžete snadno vnést do šatníku i vy.

Foto: Profimedia.cz

Její styl můžete sledovat na Instagramu. Účet diane_keaton má více než dva miliony sledujícíchFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám