Hlavní obsah

Muži Hany Zagorové: Kdo vymyslel Hanička Písnička, s kým se snažila o adopci a kdo byl osudová láska

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petr Rezek má každoročně o Vánocích důvod k oslavě navíc. A letos je pěkně kulatý. Právě dnes totiž slaví osmdesáté narozeniny. Neodmyslitelně je spjatý s letos zesnulou Hanou Zagorovou. Jací byli další muži jejího života?

Článek

Po prodělaném covidu už se zpěvačka Hana Zagorová nedala zcela dohromady a v srpnu Česko zasáhla smutná zpráva. Postcovidový syndrom zhoršil nemoc krve, kterou měla dlouhá léta, a několik dnů před svými 76. narozeninami devítinásobná Zlatá slavice zemřela. Nejen osudové muže jejího života to samozřejmě zdrtilo, i když jí celoživotně limitovalo onemocnění, vždy měla spoustu plánů.

Petr Rezek

S Hanou Zagorovou pojilo zpěváka třicetileté přátelství. V roce 1975 totiž vstoupil do skupiny Karla Vágnera, která českou zpěvačku doprovázela. Odzpívali spolu přes dva tisíce koncertů. A přestože zpěvák z kapely o šest let později odešel, slavné hity, které společně natočili, asi nikdy nezestárnou. Jmenovitě je to například Duhová víla nebo Ta puse je tvá. Smrt jeho oblíbené kolegyně zpěváka velmi zasáhla. „Pracovně i lidsky jsme si sedli naprosto perfektně a okamžitě. Myslím že, když lidé najdou takříkajíc stejnou notu, musí mít spoustu společných vlastností. A tak to opravdu bylo,“ zavzpomínal Petr Rezek pro Novinky.

Foto: Profimedia.cz

Jejich pracovní cesty se sice rozešly, ale skvělými přáteli zůstaliFoto: Profimedia.cz

Karel Vágner

Velkou životní kamarádkou byla Hana Zagorová i pro již zmíněné hudebníka Karla Vágnera, který jí vymyslel přezdívku Hanička písnička. Byl jejím kapelníkem, znali se padesát let a zpěvaččina smrt ho zdrtila. Jednou z vlastností, která Hanu Zagorovou podle něj nejvíce vystihovala, byla laskavost. Při vzpomínání také uvedl, že byli kamarády na život a na smrt a že se občas měli rádi víc než kapelník a zpěvačka. Nejhezčí kamarádství je prý láska bez sexu.

Foto: Profimedia.cz

Karel Vágner se zasloužil o zpěvaččinu přezdívkuFoto: Profimedia.cz

Vlastimil Harapes

Zpěvačka uzavřela během života dvě manželství. Poprvé řekla v roce 1986 ano známému herci a tanečníkovi. A dost možná za tím nebyla láska jako trám, ale spíš pragmatické rozhodnutí. Zpěvačce nebylo kvůli nemoci krve doporučeno, aby měla děti. Ona si je ale velmi přála a rozhodla se pro adopci. Dřív o ni ale mohl žádat pouze manželský pár. Schylovalo se k osvojení malé holčičky, ale její rodina se nakonec ozvala a zpěvačka už se o další adopci nepokoušela. Prý v sobě kapitolu děti nadobro uzavřela s tím, že jí prostě není přáno. V roce 1991 přišla její osudová láska, která zapříčinila rozpad prvního manželství.

Foto: Profimedia.cz

S Vlastimilem Harapesem měli adoptovat holčičkuFoto: Profimedia.cz

Štefan Margita

Pár, který zpěvačka s tenorem z Košic vytvořila, patřil k nejstabilnějším a nejspokojenějším v českém šoubyznyse. Jeden pro druhého vždy měli jen plno krásných slov. Seznámili se v roce 1991 a ještě jako vdanou paní ji operní pěvec požádal o ruku. V roce 1992 se tedy Hana Zagorová rozvedla a také se podruhé vdala. Společně uváděli například zábavní pořad Hogo Fogo a v roce 2020 vydali album duetů Konečně spolu. Poslední čtyři dny života strávil Štefan Margita se svou ženou v nemocnici. Zlomený vdovec po smrti své milované uvedl, že měli manželství bez mráčku a nikdy se nehádali.

Foto: PETR_NOVOTNY / CNC / Profimedia

Se Štefanem Margitou tvořila zpěvačka zcela idylickou dvojiciFoto: PETR_NOVOTNY / CNC / Profimedia

Drupi

Kdo by neznal hit s názvem Setkání. Hana Zagorová se při jeho nahrávání v sedmdesátých letech pracovně sešla s italskou pěveckou hvězdou a vzniklo z toho její další přátelství. V kontaktu zůstali i přesto, že každý působil v jiném státě a pokaždé, když Drupi přijel do Československa a později do České republiky, se prý setkali. Jen ona za ním v Itálii nikdy nebyla. Po její smrti Drupi uvedl, že to byla úžasná a věčně usměvavá žena s překrásnou duší.

Foto: Profimedia.cz

Hit Setkání zní z rádií dodnesFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám