Hlavní obsah

Peter Nagy slaví 65. Jak dobře znáte texty jeho největších hitů?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 80. letech byl velká hvězda a bez jeho písniček se neobešla žádná diskotéka. Ženy obdivovaly nejen jeho muziku, ale i dokonale prstýnkové kudrliny ve vlasech. Navíc sám sebe vždy označoval za nenapravitelného romantika, co věří na lásku na celý život. Dnes Peter Nagy slaví pětašedesátiny a vy se ukažte, jak dobře znáte texty jeho písní.

Článek

Svou image dlouhé roky téměř nemění, koneckonců, který blázen by se zbavoval dokonalých kudrlin, jaké vlastní snad jen Peter Nagy. Slovenský popový zpěvák, osmdesátková hvězda, vítěz Zlatého slavíka v roce 1985, autor mnoha v podstatě už zlidovělých hitů a ode dneška čerstvý pětašedesátník.

Jestli je vám 40+, není v podstatě možné, abyste náš dnešní kvíz nezvládli na výbornou. I když totiž nejste milovník popu, pokud jste vyrůstali v 80. letech, nemohly vám slavné Nagyho songy uniknout.

1. Je jasné, že Nagy často zpíval o lásce, vztazích a samozřejmě ženách. Které z následujících dívčích jmen se ale v názvu žádné jeho písně nikdy neobjevilo?
2. „Kadekto súťaží o rýchlejší úder. Zbitý a bez lásky ťažko niekto zmúdrel. Povoľte myšlienky zovreté do pästí.“ Takhle začíná jeden z nejslavnějších songů Nagyho a napovíme, že má velmi jednoduchý a chytlavý refrén. Víte, jak se píseň jmenuje?
3. Nagy má na svém kontě mnoho písní, ale jedna z následujících jeho přece jen není. Která?
4. I píseň S nohami na stole je velmi známá a refrén určitě znáte. Která z následujících verzí je ta správná?
5. Song Kristínka iba spí, který Nagy poprvé zazpíval v roce 1984, i po desetiletích budí emoce. Příběh mladé dívky, která by měla o dva roky delší vlasy, kdyby ovšem nespadla ze skály a nezemřela, prostě dojímá. Jak tuhle srdceryvnou píseň Nagy složil? Je to příběh pravdivý? Vyberte správnou možnost.
6. Je to tak trochu recesistický kolovrátkový song, o dost jiná záležitost, na jakou jsme u Nagyho zvyklí, ale psal se rok 1999 a zpěvák chtěl zkusit asi trochu něco jiného. Oblékl si zebří sako, postavil se pod umělou palmu, obklopil se sexy tanečníky a tanečnicemi a začal zpívat. Jaký song máme na mysli?
7. Od veselého úletu zpátky ke klasice, na kterou jsme u Nagyho zvyklí. Tahle písnička je sice víc jak 30 let stará, ale na různých akcích zní leckdy i dnes. „Sme už starí na rozprávky, ale zase mladí na prehry…“ Která píseň začíná tímto ikonickým dvouverším?
8. Sme svoji je další poměrně známou písní Petera Nagyho. Dokážete z následujících variant vybrat správnou verzi refrénu?
9. A teď píseň o psech. Který z následujících songů má ve svém repertoáru Peter Nagy?
10. Song Korálky od Natálky určitě znáte. Vzpomenete si, kam přesně padají korálky, co se přetrhly na „hrudi mladej Natálky“?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Načítám