Hlavní obsah

Už můžu, už můžu, už můžu? Voráček a Záruba alias Duo Závora a jejich vtipné hlášky

Foto: Česká televize

Foto: Česká televize

Celá republika po včerejšku žije hokejem. Po 14 letech máme opět zlaté hochy a fanoušci šílí. Zrodily se tak nové hokejové hvězdy – Gudas, Dostál, Pastrňák, to jsou noví idolové. Ale na mistrovství světa se zrodila i nová unikátní komentátorská dvojice, která uchvacuje vtipnými a pohotovými hláškami. Tohle je výběr top hlášek dvojice s přezdívkou Závora, kterou tvoří Jakub Voráček a Robert Záruba.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V takový gigantický úspěch doufal na začátku mistrovství málokdo, ale včera naše hokejová reprezentace jasně ukázala, že když se sejde hokejový um, týmový duch, srdnatost a odhodlání, nic není nemožné.

Náš nároďák včera vybojoval zlato a o jejich úspěchu se mluví jako o novém Naganu. Na sociálních sítích dostala jejich spanilá jízda mistrovstvím a včerejší triumf přezdívku Pragano. Je jasné, že hlavními hvězdami jsou samozřejmě naši hokejisté, ale o dokonalou atmosféru u obrazovek a na veřejných projekcích se postarala i nová unikátní komentátorská dvojice. Tu tvoří komentátorský matador Robert Záruba a hokejista Jakub Voráček. Fanoušci je překřtili na duo Závora a jejich názor je jasný – tihle dva se hledali, až se našli. Tady je výběr jejich nejlepších hlášek, které to jen potvrzují.

Protiklady se přitahují

Robert Záruba je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších sportovních komentátorů, je proslulý rozsáhlými znalostmi, dokonalou přípravou, ale i klidným projevem, kdy emoce vždy dávkuje tak akorát. To Jakub Voráček je prostě hokejista plný emocí, které se mu krotí hůř než rozjetý puk, tak trochu neřízená střela.

Ale dohromady jim to ladí dokonale, jednoduše se doplňují a stal se z nich s trochou nadsázky takový automat na trefné, pohotové a vtipné hlášky. A když už je toho na Voráčka moc a ví, že emoce neudrží na uzdě a hrozí i nějaký ten peprný výraz, jednoduše řekne „Robe, teď si na chvíli vypnu mikrofon“ a pak si nejspíš zanadává. Udělal to tak třeba při zápase našeho týmu se Švýcary v základní skupině, když se mu nelíbilo, jak rozhodčí pískají.

Top hlášky dua Závora

Asi nejslavnější hláška pochází z utkání Čechů s týmem USA o postup do semifinále. Těsně před koncem utkání, kdy jsme vedli 1:0 a vhazovalo se před brankou Američanů, se Voráček už nemohl dočkat a chtěl zakřičet, že Češi postupují. „Já to řeknu, Roberte, těším se,“ upozorňoval svého kolegu Zárubu. Ten ho ale mírnil, upozorňoval ho, že v hokeji se vše může změnit i během pár vteřin, tak aby to nezakřikl. „Už můžu? Už můžu? Už můžu? Jóóó,“ vydržel to Voráček opravdu skoro až do konce a až pak pustil své emoce ven.

Skvělý byl i jejich vtipný komentář na adresu kapitána Romana Červenky. „Červenka udělal dva rychlé kroky, jako kdyby šel do úniku…“ začal popisovat dění na ledě Záruba, ale pak mu do toho skočil Voráček. „A pak si uvědomil, že mu je 38 a otočil to na střídačku,“ dodal Voráček.

A samozřejmě ani včerejší finále nebylo o hlášky a emoce ochuzeno. Nejvíc Záruba a Voráček „šíleli“ samozřejmě poté, co David Pastrňák vstřelil první a rozhodující gól do švýcarské branky. „Tobě vypadl hlas, Robe,“ smál se Voráček tomu, jak Záruba hlasitě křičel „gól“. „Hlas je v pořádku, mně vypadl mozek,“ byla Zárubova bezprostřední reakce.

A tady jsou další jejich hlášky z mistrovství.

  • „Řezat, řezat, řezat. Jsou z toho frustrovaný, maj vysoký ego, voni na to nejsou zvyklí,“ radil Voráček českému týmu, jak na USA ve čtvrtfinále.
  • „Tak bacha, když je na brankovišti Zacha,“ komentoval Záruba gól, který Američanům vstřelil Pavel Zacha.
  • „Já si musím uvědomit, že nejsem doma na gauči, Roberte. Jsem trochu emotivní,“ omlouval se Voráček kolegovi při zápase se Švýcarskem ještě v základní skupině.
  • „Číslo 93 žije!!!“ křičel Záruba v reakci na vyrovnávací gól Matěje Stránského v zápase se Švýcary v základní skupině a zároveň tím upozornil, že právě toto číslo na svém dresu nosil i Voráček.
  • „Teď musíme na čtyři minuty Švýcary zmáčknout, dostat se do jejich třetiny a upéct je na pekáči,“ spřádal taktiku proti Švýcarům v základní skupině Voráček.
  • „Dobrý den, tady Radko Gudas, jak se máte,“ komentoval Záruba při finále další excelentní zákrok českého obránce, který poslal svým proslulým bodyčekem k zemi švýcarského hráče Ambühla.

Letošní úspěch českého týmu dostal k obrazovkám a hokeji i ty, kteří tenhle sport jinak nesledují. Lehký kvíz pro začátečníky. Ukažte, co víte o hokejovém šílenství a hokeji vůbec

Načítám