Hlavní obsah

Životní momenty Jitky Čvančarové, které je dnes 46. Svatba, těhotenství, bolest i štěstí a také módní kreace

Foto: Václav Šlauf / MAFRA / Profimedia

Foto: Václav Šlauf / MAFRA / Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve filmu, na televizní obrazovce a na prknech, co znamenají svět, září už přes dvacet let. Jitka Čvančarová, která 23. března slaví 46. narozeniny, je ale také zpěvačka, manželka, dvojnásobná maminka a žena, jež ráda pomáhá potřebným a nebojí se mluvit ani o bolestivých věcech.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jen za poslední roky zářila ve filmech Hádkovi, Střídavka či Nabarvené ptáče, které posbíralo deset Českých lvů a dostalo se i do užší nominace na Oscary. Ona sama byla za snímek nominovaná na Českého lva za nejlepší herečku ve vedlejší roli, a i když si sošku neodnesla, úspěch je to nepopiratelný. A podobně blízko prestižní ceně, byť divadelní a také neproměněné ve vítězství, byla Jitka Čvančarová i v roce 2001. Tehdy byla nominovaná na Cenu Thálie v kategorii opereta, za svou roli v muzikálu Svět plný andělů v Městském divadle Brno.

Milostné trápení, StarDance a životní láska

Nějaký ten milostný neúspěch se nevyhne asi nikomu, a tak ani Jitka Čvančarová není výjimkou. V minulosti tvořila pár s hercem Martinem Hofmannem, ale neskončilo to moc dobře. V roce 2009 na Hofmanna prasklo, že herečku údajně podváděl s prostitutkami, a lásce byl konec. Dlouhé roky se jeden druhému raději vyhýbali, až v roce 2019 se sešli v seriálu MOST!

Po tomhle zklamání ale přišel do života herečky ten pravý – tanečník Petr Čadek. Potkali se v roce 2010, když herečka tančila ve StarDance. Jejím tanečníkem byl tehdy sice Lukáš Hojdan, ale jejich tanečním poradcem byl právě Čadek. Soutěž Čvančarová nevyhrála (skončila pátá), ale životní výhru si odnesla. S Čadkem se v roce 2011 vzali a mají spolu dvě děti – dceru Elenu a syna Theodora.

Upřímná, když je potřeba

Je pravda, že Čvančarová patří spíš k herečkám, které se do médií moc nesvěřují a svoje soukromí si chrání. Ale když má pocit, že by její upřímnost a otevřenost mohla někomu pomoct, nemlčí.

Třeba promluvila o svém velmi těžkém životním období, kdy před několika lety prodělala samovolný potrat a zároveň se starala o maminku, která bojovala s leukémií (zemřela v roce 2017). Měla totiž pocit, že její upřímnost může mnoha lidem a ženám, které si prošly či procházejí něčím podobným, pomoct – povzbudit je, ujistit je v tom, že nejsou samy a že i když to děsivě bolí, lze to zvládnout a být zase šťastná. A tak i když ji samotnou to bolelo, sebrala odvahu a o obojím promluvila. V rozhovoru pro časopis Reflex přiznala, že jakkoli pro ni byla ztráta dítěte nesmírně bolestná, zjistila díky tomu, že i špatné věci mají v životě smysl, že prostě osud vždycky ví, co dělá. Bylo to totiž v době, kdy umírala její maminka a ona se o ni doma starala a možná by obojí najednou nezvládla.

Pomáhá ráda a hodně

Je zjevné, že dobré srdce tahle herečka má, a rozhodně nemyslí jen na sebe. Dlouhé roky je například patronkou neziskové organizace DEBRA ČR, která pomáhá lidem s takzvanou nemocí motýlích křídel. Spolupracuje i s Dětským fondem Organizace spojených národů (UNICEF) a od roku 2015 je vyslankyní dobré vůle UNICEF. A obecně se pak účastní mnoha akcí, které pořádají nejrůznější charitativní organizace – skoro by se dalo říct, že když Jitka Čvančarová může, tak prostě pomůže.

Jak vypadalo jejích více než 20 let v showbyznysu, ale i v soukromí? Jak šel s Jitkou Čvančarovou čas, se podívejte v naší galerii.

Významné jubileum měla nedávno i další oblíbená česká herečka. Zlata Adamovská: Létám si na obláčku, jsem na rukou nošená a poprvé se cítím jako žena květina

Načítám