Hlavní obsah

Eva Mendes slaví padesátiny, ale pleť má jako mladice. Na obličej používá jogurt a skalpel na chloupky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Eva Mendes slaví padesátiny, přitom vypadá, jako by na dortu měla sfouknout teprve třicítku svíček. Pomáhají jí v tom dobré geny, Photoshop i vymoženosti moderní péče o tělo, ale stejně - jaké je tajemství jejího mladistvého vzhledu? Co patří do její každodenní rutiny v péči o pleť?

Článek

Kráska známá z filmové série Rychle a zběsile (2001), komedie Hitch: Lék pro moderního muže (2005) nebo komediálního dramatu Ženy (2008) dnes slaví padesáté narozeniny. Udržuje si stejně svěží styl, jako když ve filmovém světě začínala. Jsou za tím dobré geny, ruce šikovných plastiků nebo každodenní dřina?

Hydratace pleti i organismu

Základem svěží a mladistvé pleti je u Evy Mendes poctivá hydratace. A to jak zevnitř, dostatečným pitným režimem založeným hlavně na čisté vodě, tak zvenku, hydratačními pleťovými krémy a séry. Kde vodu naopak vynechá, je při ranním čištění pleti, pokožku po ní cítí suchou a napjatou.

Kokosový olej na pleť

Pokud se nemusí líčit, sáhne raději než po lehkém krému po hutném kokosovém oleji. Jeho péči vystavuje pravidelně tvář, kůži celého těla i vlasy. Používá ho také na ruce, předchází tak tvorbě šupinek a vysušené kůži. Dobře si uvědomuje, že právě ruce dokážou nemilosrdně prozradit věk ženy.

Foto: Profimedia.cz

Za tmavou pleť vděčí kubánským předkůmFoto: Profimedia.cz

Peeling a domácí masky

I když byla tváří několika kosmetických značek a objevila se v mnoha reklamních kampaních, pomocníky pro péči o pleť nehledá jen v drogerii, ale i doma ve špajzu nebo lednici. Kromě kokosového oleje nedá dopustit na peeling z mořské soli. Na unavenou pleť používá pleťovou masku z jogurtu, a když potřebuje vypadat svěže na počkání, ponoří obličej do ledové vody.

Masáž obličeje v kosmetickém salonu

Od herectví si už před lety dala pauzu a věnuje se hlavně rodině (její muž je Ryan Gosling), svůj vzhled ale rozhodně nezanedbává. Do salonu chodí na masáže obličeje, diamantový peeling či plátýnkové masky, pleť vystavuje pravidelně i různým elektrostimulačním přístrojům, které v ní pomáhají obnovit potřebnou mikrocirkulaci a tvorbu kolagenu. Ta pomáhá předcházet povolování pokožky, otokům a zjemňuje i vrásky. Doma si Eva vypomůže masáží pomocí speciálního válečku z minerálního kamene, který pro svěží vzhled nechává v ledničce.

Trápí ji chloupky v obličeji

Majitelka husté kštice a přirozeně výrazného obočí přiznává, že dopřáno jí bylo i jinde -trápí ji jemné chloupky v obličeji. S těmi bojuje pravidelným podstupováním dermaplaningu. Při této proceduře se tvář holí jemným břitem podobným skalpelu, který chmýří z tváře dokonale odstraní. Funguje ale i jako peeling, bere s sebou totiž i zbytky odumřelých kožních buněk, pleť projasní a pročistí i hluboké póry.

Foto: Profimedia.cz

Nechává si pravidelně odstraňovat chloupky z obličejeFoto: Profimedia.cz

Eva Mendes a její módní styl

Pod tlakem módních trendů i požadavků filmových rolí hollywoodské krásky svůj styl často výrazně mění. Zdá se, že Eva Mendes je v tomto ohledu zářnou výjimkou a na styl, který si našla už v mládí, si nenechá sáhnout už třicet let. Stále nosí své přirozeně hnědé vlasy, které jí v jemných vlnách splývají po lopatky, plné rty zdobí jen balzám nebo rtěnka v neutrální barvě, v líčení se ráda zaměřuje na tmavé stíny a výrazné obočí. Svěže a mladistvě působí i díky přirozeně bronzové pleti, za kterou vděčí kubánským předkům.

Načítám