Hlavní obsah

Muži se čančají a ženy čekají: Tvrdá data o tom, kdo tráví víc času v koupelně!

Foto: Tomáš Vlk

Foto: Tomáš Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je to venku. Muži v koupelně tráví mnohem víc času než ženy. Kde se ale vlastně vzala ta pomluva, že je blokují holky každého věku?

Článek

V těch dávných předinternetových a přediphonových časech si údajně správný muž vyčistil zuby, ulíznul ofinu, bleskově se oholil, stříkl na tvář trochu Pitralonu a šel. Pro nepamětníky: pánskou vodou po holení Pitralon voněli, nebo spíš smrděli, celoplošně v Československé socialistické republice všichni muži, protože nic jiného na výběr v drogerii nebylo. Velké obliby dosáhl zejména ve věznicích, kde se pil napřímo, protože ho ze 75 % tvořil alkohol. Pitralonový muž údajně sfoukl úpravu zevnějšku řádově v minutách. Co mu to ale bylo platné, když se pak čekalo na jeho drahou polovičku. Prý i hodinu, dvě, tři.

Hlavně si nerozmazat líčení

Nikdo netušil, co tam dělá, a když vylezla, muselo se říct: „Jé, maminko, ty jsi krásná!“ Jak v silvestrovských estrádách radili různí mediálně populární psychiatři, muselo se to říct tím správným tónem a intenzitou. Protože když muž jásal příliš, tak se žena buď naštvala: „To chceš jako říct, že jsem před tím byla hnusná?“A rozbrečela se. Když naopak jen řekl „Mámo, dobrý, tak už pojď proboha“, opět se rozbrečela, že si ničeho nevšiml. Pláč znamenal opět návrat do koupelny kvůli opravě rozmazaných očních stínů. Čili další cenné minuty až půlhodiny.

Kdo je tady rekordman?

Pravda byla ovšem spíše opačná. Ne muži, ale ženy vyvíjely rekordy v rychlosti, jak se upravit a bleskově vyklidit pole. Zejména pak ve všedním frmolu, kdy vypravovaly děti do školky a školy, muže do práce – nedbalý zjev nebyl projev jeho nesvéprávnosti, ale její ostuda, že se o něj blbě stará. Takže si musela buď přivstat, nebo počkat, až když jsou vyexpedováni všichni ostatní. Boj o mrňavou koupelnu vícečlenné rodiny opravdu žádnému dlouhému ženskému trčení v těchto prostorách nenahrával. Zvlášť když nějaký koumák (nebo spíš jedinec, který žije sám) vymyslel, že nejlepší je koupelna i záchod v jedné místnosti.

Data na všechno, i koupelnové flákání

Jsme o třicet let dál. Mít v domácnosti koupelny dvě už není žádný extra luxus a průzkumy odhalily pravdu. Podle zkoumání britské společnosti Pebble Grey, která vyrábí a prodává sortiment pro koupelny a toalety, stráví muž v koupelně a na toaletě v průměru až o 7 hodin ročně víc než žena. Podle dat na sebe pánové nespěchají a údajně do koupelen a také na toalety utíkají hlavně proto, že se prostě potřebují odříznout od okolního světa (podle průzkumu se tu „zašívají“ v průměru 171× ročně). 45 % respondentů to vysvětlilo tak, že je pro ně během dne kvůli jejich vytíženosti velmi složité, aby si našli čas sami pro sebe.

Věříme jen statistikám, které si sami zfalšujeme?

Průzkumu se zúčastnilo tisíc mužů a tisíc žen.

  • 25 % mužských respondentů uvedlo, že jejich partnerky nedokážou pochopit, kolik toho mají na sobě naloženo. Proto potřebují vypnout.
  • Podle 33 % respondentů je koupelna nebo toaleta jediným místem, kde mají soukromí.
  • 25 % respondentů podotklo, že kdyby od reality neutíkali do koupelny nebo na toaletu, nevědí, jak by dokázali fungovat.

A ženy? Z nich koupelnu a toaletu označilo jako posvátné místo, kde je nikdo neotravuje, jenom 20 %. Hm.

Načítám