Hlavní obsah

Střeží si soukromí a odmítají online svět. Kate Winslet, Scarlett Johansson nebo Tatiana Dyková

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Insta… co? Jakkoli to může vypadat, že se v současnosti neobejdeme bez sociálních sítí, spousta hvězd odmítá do online světa vstoupit. Která herečka je ráda, že vůbec odpoví na SMS zprávu, komu nepřijdou sítě dostatečně cool a kdo od nich odrazuje i svoje děti?

Článek

Hromada hvězd vás prostřednictvím sociálních sítí klidně pustí do svého soukromí. Můžete s nimi virtuálně zajet na (jak jinak než luxusní) dovolenou, dívat se, jak ve své kuchyni vaří večeři nebo si na zahradě hrají s dětmi. Sdílné celebrity pak mají miliony sledujících, kteří jim mohou přinést nové spolupráce a spoustu, spoustu peněz za reklamu.

Protipólem těchto hvězd jsou pak celebrity, které na sociálních sítích naopak vůbec nemá smysl hledat. Nemají Instagram, TikTok, Twitter, Facebook a nehodlají na tom vůbec nic měnit.

Scarlett Johansson

Fotky z jejího rodinného života na Instagramu nenajdete. Herečka a maminka dvou dětí patří mezi známé osobnosti, které si své soukromí přísně střeží. Scarlett Johansson je v showbyznysu už od dětství – první filmovou roli dostala v devíti letech a o nástrahách světa slavných ví své. V rozhovoru pro časopis Marie Claire řekla, že nechápe dnešní potřebu všechno sdílet a že ji to doslova přivádí k šílenství. Instagramu kdysi šanci dala, po třech dnech s ním ale sekla. Rychle totiž zjistila, jak velký žrout času to umí být.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Scarlett Johansson se na sociální sítě nejspíš jen tak nepřidá.Foto: Profimedia.cz

Kate Winslet

Kate Winslet má vůči online světu velké výhrady a nepřeje si, aby na nich byly ani její tři děti. Se svou nejstarší dcerou, dvaadvacetiletou Miou Threapleton, si dokonce zahrála ve filmu BBC I am Ruth, který sleduje matku a dospívající dívku ovlivněnou sociálními sítěmi. V rozhovoru pak herečka uvedla, že jako rodič máte právo říct dětem ne. Ať už vás žádají o chytrý telefon, nebo si někde chtějí zakládat účet. Kromě dcery má herečka ještě dva syny – devatenáctiletého a devítiletého. A žádné z jejích dětí prý na sítích není.

Foto: Profimedia.cz

Kate Winslet má obavy, jaký dopad mohou mít sociální sítě na děti a dospívající.Foto: Profimedia.cz

Tatiana Dyková

Ačkoli si o svých nových projektech popovídá ráda, soukromí si oblíbená česká herečka přísně střeží. A stejný přístup má k této tematice i její manžel, herec a hudebník Vojtěch Dyk. V rozhovoru pro Novinky herečka prohlásila, že zájem médií o jejich vztah byl náročný a nechtějí ho veřejně propírat. Právě to je jedním z důvodů, proč ani jeden z nich nepoužívá sociální sítě. Výjimku udělal muzikant jen v případě swingového orchestru B-Side Band, pro který založil oficiální instagramový účet @vojtechdyk_bsideband.

Foto: Profimedia.cz

Sociální sítě nepoužívá ani Tatiana Dyková.Foto: Profimedia.cz

Emily Blunt

Offline prostředí je bližší také herečce Emily Blunt, která prohlásila, že se v tomto ohledu cítí tak trochu jako dinosaurus. Nebýt na sociálních sítích je pro ni přirozené – hereččin vztah k technice je takový, že má problém i s odpovídáním na textové zprávy. Emily Blunt zkrátka preferuje osobní komunikaci. Její manžel John Krasinski, který se kromě herectví věnuje i režii a scenáristice, Instagram má, používá ho ale vesměs jen k promování své práce. Pár, který si společně zahrál ve filmu Tiché místo, žije v manželství od roku 2010 a má dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Emily Blunt je ráda, když nezapomene odpovědět na SMS zprávu.Foto: Profimedia.cz

Anna Fialová

Pokud čekáte, že mladé herečky automaticky najdete na Instagramu, jste vedle. Anna Fialová, která zazářila v minisérii Iveta o životě zpěvačky Ivety Bartošové, si instagramový účet smazala už před lety. A je jí prý bez něj lépe. Důvodem bylo, že na něm začala trávit více času, než jí bylo milé, a častokrát se také přistihla, že se s ostatními nezdravě porovnává (přihlaste se, pokud se to týká i vás!). Bez sociálních sítí se podle svých slov cítí mnohem svobodněji.

Foto: Profimedia.cz

S Instagramem před lety sekla herečka Anna Fialová. Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lawrence

Hvězda z filmů Hunger Games má vůči sociálním sítím velké výhrady a vadí jí především nerealistické standardy krásy. „Pokud má někdo výraznou podváhu a neustále mluví o tom, jak jí pizzu nebo smažené kuře, nebudete se z toho nejspíš cítit příliš dobře,“ prohlásila kdysi na toto téma. Hvězda, které v roce 2014 hacker ukradl z iCloudu nahé fotky a umístil je na internet, se na Instagram hlásit nehodlá, s čím ale pracuje, je Twitter. Na svém účtu @JLawrence_RepUs nicméně sdílí striktně jen seriózní témata týkající se lidských práv. V době covidu výjimečně natočila i video, ve kterém lidi vyzývala, aby volili i uprostřed pandemie.

Foto: Profimedia.cz

Své soukromí si hlídá i herečka Jennifer Lawrence, která má vůči sociálním sítím své výhrady.Foto: Profimedia.cz

Kristen Stewart

Zpátky se drží i Kristen Stewart, která řekla v rozhovoru pro CBS News: „Vím, že to působí trochu směšně a že zním jako starý člověk, ale vážně si myslím, že bychom mohli dělat věci, které jsou víc cool než sociální sítě. Spolkne to tolik času!“ Herečka se na Instagramu objevila jen krátce v roce 2020, kdy vybízela spoluobčany k tomu, aby šli volit. Účet si ale kvůli tomu nezakládala – využila ten, který spravuje její přítelkyně a dnes už i snoubenka Dylan Meyer.

Foto: Profimedia.cz

Kristen Stewart odmítá ztrácet čas scrollováním na Instagramu.Foto: Profimedia.cz

Emma Stone

Hledat nemusíte ani profily Emmy Stone. Nenajdete je – alespoň tedy ne ty oficiální. Ačkoli herečka patří ke generaci, která se sociálními sítěmi vstává i usíná, sama si od nich drží distanc. Bojí se totiž, co by to udělalo s její psychikou a duševní pohodou. „Nemyslím si, že by mi to přineslo něco pozitivního. Ale pokud v tom někdo umí chodit, dobře pro něj,“ řekla v rozhovoru pro Elle.

Foto: Profimedia.cz

Do online světa se nechystá vstoupit ani herečka Emma Stone.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám