Hlavní obsah

Zeleninová polévka s cizrnou

Hodnocení:
(11)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Nesnášíte představu, že uvaření večeře znamená hromadu špinavého nádobí? Všechny ty kastroly, rendlíky, pánve a pekáče. A co takhle recept z jediného hrnce? Máme pro vás recept na výbornou zeleninovou polévku s cizrnou.

Ingredience pro:
4 porce
  • šťáva z půlky citronu
  • kůra z půlky citronu
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 lžičky drceného římského kmínu
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 400 g krájených rajčat z plechovky
  • 400 g sterilované cizrny
  • 100 g zelených fazolek
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrst koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 pita chleby
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci zahřejte trochu olivového oleje a zvolna na něm opékejte nakrájený řapíkatý celer s cibulí.

Krok 2: Po chvíli přihoďte dva stroužky nadrobno nasekaného česneku a ještě chvilku restujte. Zasypte nadrceným římským kmínem a ještě minutu za stálého míchání opékejte.

Krok 3: Přilejte zeleninový vývar, plechovku krájených rajčat, opláchnutou cizrnu (pokud používáte plechovku) a opepřete. Lze použít černý i růžový pepř, který si můžete nadrtit v hmoždíři. Osm minut zvolna vařte, poté přidejte fazolky a šťávu z půlky citronu.

Krok 4: Před podáváním dochuťte trochou kůry, solí a nasekaným koriandrem. Podávejte s nasucho opečeným pita chlebem, který si v polévce namáčejte.

Cizrnu můžete připravit třeba i na paprice.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama