Hlavní obsah

Cizrna na paprice

Hodnocení:
(13)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Díky vysokému obsahu bílkovin vás tahle luštěnina zasytí, a když použijete sušenou, je i velmi dostupná. A co hlavně, cizrna je základem pro spoustu skvělých jídel. Zkuste ji i na paprice!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 citron
  • pepř
  • sůl
  • 3 hrnky vody
  • 2 plechovky cizrny
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 papriky
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 cibule
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte nadrobenou chilli papričku zbavenou semínek a očištěné papriky nakrájené na proužky. Asi 5 minut opékejte, pak přisypte plátky česneku a papriku a nechte jen chvilku rozvonět, než zalejete vodou nebo vývarem. Osolte a povařte asi 15 minut do změknutí, v případě potřeby ještě přidejte vývar.

Krok 2: Nyní do směsi přidejte uvařenou cizrnu, ochuťte čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Směs můžete i trochu promixovat ručním mixérem, aby byla omáčka krémovější.

Krok 3: Na každou porci dejte kopeček kysané smetany, nebo ji rovnou vmíchejte.

Papriky jsou stále ještě k dostání za dobrou cenu, vyzkoušejte proto náš recept na domácí ajvar, polévku z pečených paprik či papriky naložené v oleji. Pochutnáte si!

ynezorPumanzeSaNyknalC