Hlavní obsah
3,1
(59)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Díky vysokému obsahu bílkovin vás tahle luštěnina zasytí, a když použijete sušenou, je i velmi dostupná. A co hlavně, cizrna je základem pro spoustu skvělých jídel. Zkuste ji i na paprice!

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 ks citronu
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 3 hrnky vody
  • 2 plechovky cizrny
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 ks paprik
  • 1 ks chilli papričky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2 ks cibule
Článek

Postup

01.

Cibuli nechte zesklovatět na rozpáleném oleji, přidejte nadrobenou chilli papričku zbavenou semínek a očištěné papriky nakrájené na proužky. Asi 5 minut opékejte, pak přisypte plátky česneku a papriku a nechte jen chvilku rozvonět, než zalejete vodou nebo vývarem. Osolte a povařte asi 15 minut do změknutí, v případě potřeby ještě přidejte vývar.

02.

Nyní do směsi přidejte uvařenou cizrnu, ochuťte čerstvě mletým pepřem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Směs můžete i trochu promixovat ručním mixérem, aby byla omáčka krémovější.

03.

Na každou porci dejte kopeček kysané smetany, nebo ji rovnou vmíchejte.

Papriky jsou stále ještě k dostání za dobrou cenu, vyzkoušejte proto náš recept na domácí ajvar, polévku z pečených paprik či papriky naložené v oleji. Pochutnáte si!

Reklama

Související témata:

Načítám