Hlavní obsah

Zelňačka s bílými fazolemi a klobásou

Hodnocení:
(8)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Jak ještě ozvláštnit zelňačku? Jde to hravě! Pusťte se s námi do variace s fazolemi a klobásou.

Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g kysaného zelí
  • 200 g bílých sterilovaných fazolí
  • 2 nožky pikantní klobásy
  • 1 cibule
  • bobkový list
  • 6 kuliček celého nového koření
  • celý kmín
  • sůl
  • 1 l vody
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

Krok 1: Zelí pokrájejte a cibuli nasekejte nadrobno. Na oleji v hrnci osmahněte cibulku, zasypte ji kmínem, přidejte zelí a nechte ho krátce prohřát. Pak přidejte vodu, zbytek koření a nakrájenou klobásu.

Krok 2: Polévku vařte asi 10 minut, nakonec do ní vhoďte přecezené fazole, dochuťte ještě solí, pepřem a může se podávat.

Z fazolí můžete připravit i báječnou omáčku k uzenému masu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama