Hlavní obsah

Ženy prozrazují: Tohle nás naučil poslední nepovedený vztah

Foto: Profimedia

Z rozchodu se lze i poučit, najít na něm něco pozitivníhoFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad každý si to alespoň jednou prožil. Láska jako trám, a najednou konec. Ten, koho jste milovaly, vám zlomil srdce. Bolí to, ale také vás to posílí, něco vás to naučí. Co? Tohle tvrdí některé ženy.

Článek

Je to bohužel běžná součást života. Ne vždy každý vztah vyjde, ne každá láska trvá navždy. Rozchody, zlomená srdce, smutek, bolest. Tím si alespoň jednou prošla snad každá žena. Není na tom alespoň něco pozitivního? Lze se z toho zklamání poučit, když první šok odezní a rány se aspoň částečně zhojí?

Tohle téma se nedávno řešilo na Twitteru. Ženy tam odpovídaly na jednoduchou otázku „co vás naučil váš poslední nevydařený vztah“. Do ankety se zapojily tisíce žen, některé se na věc dívaly s nadhledem a vtipem, jiné ji vzaly opravdu vážně. A tohle jsou jejich odpovědi.

Jsem šťastná

Samozřejmě se našly i ženy, které jakoby na lásku zanevřely, ale bylo jich minimum. „Co mě naučil poslední vztah? Že nemá cenu se snažit usazovat,“ svěřila se jedna z reagujících dam.

Dobrou zprávou je, že přestože pro většinu z nich byl rozchod bolestivý, nyní tvrdí, že jsou spokojené. Hodně jich dokonce uvedlo, že jako single jsou výrazně šťastnější, navíc jsou přesvědčené, že ta opravdová láska jednou prostě přijde. Za všechny to asi shrnula uživatelka s přezdívkou A´Shonte. „I když si myslíte, že všechno je dobré, vždycky existuje ještě něco lepšího,“ napsala A´Shonte.

Foto: Profimedia

Šťastná můžete být, i když po vašem boku zrovna není žádný muž. Potvrzují to tisíce ženFoto: Profimedia

Co tě nezabije, to tě posílí

Hodně žen si navíc díky nepovedenému vztahu srovnalo řadu věcí, naučily se, že s některými věcmi jednoduše nic neuděláte. A jsou rozhodnuté své chyby již neopakovat. Tohle jsou některé z jejich odpovědí:

  • „Muž, který nevidí problém ve svém chování a jednání, se nezmění. Tak to přestaňte očekávat“
  • „Jakmile odezní prvotní chemie, na tom, co bylo, nezáleží“
  • „Nemohu obětovat své štěstí pro někoho, kdo nechce udělat totéž pro mě“
  • „I když spolu budete plánovat budoucnost, neznamená to, že o rok později půjdete oba stále po stejné cestě“
  • „Nikdy nebudete dost dobrá pro někoho, kdo není na lásku připraven“
  • „Ty sladké školní lásky nebývají po čase tak úžasné, jak se zdály“
  • „Pokud se muž chová tak, jako by ho vaše případná nepřítomnost nijak neovlivnila, nejspíš to tak opravdu cítí“
Foto: Profimedia

Láska nemusí trvat věčně, to je bohužel smutná realitaFoto: Profimedia

Ach ty bývalky

Samozřejmě častým tématem byly bývalé přítelkyně. Z odpovědí je jasně poznat, že i když už se muž s nějakou ženou rozejde, neznamená to, že neovlivňuje jeho život. Takzvané „exky“ jsou bohužel mnohdy příčinou, proč nový vztah nevychází. Ať už proto, že se od nich muž nedokáže odpoutat a stále doufá v jejich návrat, nebo proto, že svou novou přítelkyni srovnává s tou starou, či z toho důvodu, že vůči své ex cítí zášť, která se přenáší i do současného vztahu.

Ale co je možná ještě horší? Když se do tohoto trojúhelníku přimotají ještě jeho rodiče! „Pokud jeho matka stále miluje jeho bývalku, je jeho ex stále součástí rodiny. Vy to nemůžete změnit, to pouto nezničíte. Jediné, co má smysl, je odejít,“ napsala v jednom obzvlášť upřímném příspěvku jedna z žen.

Naštěstí se ale také ukázalo, že ani nepříjemný rozchod nepřipravil dámy o smysl pro humor. „Nikdo mě nemůže učinit šťastnější než já sama sebe. Protože mi nikdo nekoupí všechny druhy Hot Cheetos (značka chipsů pozn. red.),“ napsala jedna z těch, co rozchod berou s trochou nadhledu.

A co vy? Co vás naučil poslední nepovedený vztah?

Související témata:

Načítám