Hlavní obsah

Ženy umí být nevěrné stejně jako muži! I jim jde jen o sex a rozptýlení

Foto: Profimedia

Ženy nejsou žádným ztělesněním počestnosti, i ony umí být nevěrnéFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži a nevěra. Jsou jí schopni, i když svou ženu milují a doma to funguje. Jde jim o sex a dobrodružství. Ale co ženy? I ony tohle umí a mužům se podobají víc, než byste čekali!

Článek

Když zahýbá muž, nemusí jít o nic jiného než o sexuální rozptýlení. Žádné city, žádná láska, jen sex. To ženy sex bez lásky nepraktikují, jsou to citlivé květinky a jde jim o víc než fyzické potěšení.

To je jakási obecná představa toho, jak to mají s nevěrou muži a jak ženy. Jenže je to omyl! Ženy jsou na tom s nevěrou velmi podobně jako pánové!

Sex, sex a zase sex!

Odborníci potvrzují, že i ženy jsou schopné zahnout milovanému partnerovi čistě kvůli sexu. „Často se setkávám s klientkami, které mají milujícího partnera, jsou ve vztahu spokojené, své muže i rodinu milují, přesto zahýbají. A často jen kvůli sexu,“ potvrzuje koučka partnerských vztahů ze Školy pro ženy Barbora Sedláková.

A přistupují k tomu racionálně, mají to v hlavě jasně srovnané. Nechtějí se rozvádět, nechtějí rozbít rodinu a ke svému milenci žádné extra city nechovají. Je to pro ně jen prostředek k rozptýlení a k troše toho vzrušení a dobrodružství.

Jakmile si užijí, s radostí spěchají domů, uvaří večeři a manželovi vyžehlí košili na druhý den. „Je mnoho žen, které jsou schopné oddělit sexualitu od emočního prožívání, a pak pro ně nevěra není zásadní problém,“ dodává koučka partnerských vztahů Kateřina Matláková.

Foto: Profimedia

Kvůli čemu zahýbají ženy? Klidně jen kvůli sexuFoto: Profimedia

Stačí k tomu málo

A opravdu se nemusí doma nic zásadního dít, aby žena utíkala k milenci. Stačí vlastně dost málo, věci, které po letech soužití prožívá většina párů. Muž unavený z práce, večery strávené u televize místo dováděním v posteli, děti zachumlané ve vaší ložnici.

Nedostatek sexu, a když už k nějakému dojde, není to nic moc, jen další poněkud obyčejná manželská soulož. A svou roli hraje i zvědavost, jestli je žena stále žádaná, jestli je stále objektem mužské touhy.

Nepomáhá tomu ani dnešní nastavení společnosti a zvyšující se počet žen, které pronikají do dříve tradičního mužského světa.

„Ženy jsou dnes cílevědomější a více nucené fungovat v mužském světě korporací, takže se z nich někdy pomalu stávají muži. Je dokonce prokázané, že jestliže je malé množství žen mezi hromadou mužů, tak se v ženském těle výrazně zvyšuje hladina mužského hormonu testosteronu. Takové ženy se pak v sexualitě samozřejmě chovají odosobněně a mají ji více podobnou mužům,“ dodává Kateřina Matláková.

Foto: Profimedia

Při ženské nevěře nemusí jít hned o lásku, ale jen o vzrušeníFoto: Profimedia

Jeden rozdíl tu je

Pro ženy je sexualita stejně důležitá jako pro muže, ba co víc, ženám většinou nejde čistě jen o ten fyzický akt (ten třeba doma v podobě výše zmiňované obyčejné soulože mají), ale i o jakousi erotickou atmosféru a milostné napětí. „Pro ženy není sex jen o fyzičnu, většina jich vyhledává erotiku,“ říká Barbora Sedláková. Tedy neženou se jen za orgasmem, ale i za tou jiskřivou předehrou, za tím novým a neznámým, za prvními žhavými dotyky.

Přesto je nutné přiznat, že ženy většinou nemívají sklony k vyloženě nezávaznému sexu s naprosto neznámým mužem. Zadaný muž se spíše vyspí s neznámou ženou, třeba s prostitutkou. „Žena ale svého milence často musí znát a uznávat ho na osobní rovině. Neznamená to ale, že by do něj musela být zamilovaná,“ upřesňuje Barbora Sedláková.

Zjednodušeně řečeno, mužům mnohdy stačí pěkný zadeček a pevná prsa, ženy potřebují, aby měl jejich milenec nejen mužnou hruď a vypracované svaly, ale také trochu toho psychického sex-appealu.

A co vy? Byly jste někdy svému muži nevěrné?

Načítám