Hlavní obsah

Zhubněte doma u televize!

Foto: Tchibo

Tyč s latexovými lany je skladná a pomůže vám dostat se do kondiceFoto: Tchibo

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhubnout navždy jde jen s pohybem, bohužel. Že ale právě na pravidelných návštěvách posilovny vždy ztroskotají vaše snahy zbavit se kil navíc, protože na to nemáte čas ani peníze? Tak to zkuste doma! Víme, jak vás bude cvičení bavit!

Článek

Odborníci sice tvrdí, že k domácímu hubnutí stačí švihadlo, na kterém tělo zahřejete, a činky s karimatkou na posilování jednotlivých partií. Zároveň dodávají, že je to nuda, a vydržet takové cvičení chce velkou motivaci. Že je to i váš případ? Zkuste si pomoct cvičebním náčiním a pomůckami, které pohyb zjednoduší, pomohou s jeho správným provedením, a kila poletí dolů jedna dvě! Zde je pět tipů, na které vám stačí jen pár stokorun!

Tip 1: Když jde hlavně o boky a břicho

Jste se svoji váhou celkem spokojeni, ale máte pocit, že vám po Vánocích nějak narostlo bříško? Pak zkuste rotační disk. Na ten se stačí jen postavit a pohybovat tělem ze strany na stranu. Takový pohyb vede k zeštíhlení postavy, především v oblasti boků a šikmých břišních svalů. Přitom za něj zaplatíte méně než 200 korun a můžete na něm krásně sledovat váš oblíbený seriál.

Foto: archiv firem

*Balanční podložky, rotační disk a fitballFoto: archiv firem

Tip 2: Balanční podložky

Na první pohled nic neděláte, přesto pohyb na balančním nářadí patří k tomu nejúčinnějšímu a posilování je velmi efektivní. Pracujete při něm jen s vahou vlastního těla, takže někteří budou mít po Vánocích nastavenou opravdu velkou zátěž. Ale šance něco s tím dělat je velká, protože na rozdíl od jiného cvičení zde zapojujete i hluboké zádové či břišní svaly, které jindy zahálejí. Dochází tak k velmi účinnému zpevnění celého těla a ke zlepšení jeho koordinace.

A je jedno, zda se rozhodnete pro vzduchový polštář, stepper nebo jen balanční podložku. Základ je vždy stejný. „Tyto výrobky mají zakulacené dno a prvním úkolem je se na nich vůbec udržet. K tomu člověk musí zpevnit několik skupin svalů,“ popisuje Martin Homolka ze společnosti Kettler. Pokud se na podložce udržíte, můžete si pohyb ztížit třeba tím, že začnete dělat podřepy.

Foto: Kettler

I doma si můžete dopřát aktivní pohybFoto: Kettler

Tip 3. Míč na cvičení i k televizi

Univerzální cvičební pomůckou, která by vám doma neměla chybět, je gymnastický míč. I když mnozí na něm rádi sledují televizi, nebo ho mají místo židle u pracovního stolu, ideální je samozřejmě ke cvičení. Přečtěte si a podívejte se, jak doma zhubnete s fitballem!

Jejich cena se pohybuje od 200 do 600 korun.

Foto: Tyč na cvičeníTip 4: Šikovná tyč, díky které zkrásníte

Nebojte, nikdo vás nebude honit tyčí kolem domu. Naopak díky cvičení s ní snadno posílíte svaly paží, břicha, zad, hýždí i nohou. Je totiž vybavena dvěma latexovými tažnými lany a seznamem doporučených cviků, které s ní lze provádět. S tyčí dostáváte více lan různé tloušťky, abyste si mohli zvyšovat zátěž, jak budete své tělo dostávat do kondice. Cena tyče je 550 korun a vzhledem k jejím rozměrům, si ji mohou pořídit i majitelé garsonky, takže když vám nevyšly výmluvy, že na cvičení nemáte peníze, nyní už neobstojíte ani argumentem, že se do vaši garsonky nevejde ani posilovací míč. Tyč uklidíte všude!

Foto: Kettler

Vzduchový polštářFoto: Kettler

Tip 5: Vibrační činka

Zapomeňte na to, že činky jsou nepřítelem žen, protože s nimi můžete posilovat akorát ruce a pak vypadáte jako Arnold Schwarzenegger zamlada. Na trh přichází novinka – vibrační činka! Ta má pohyblivé závaží, které ještě zvyšuje zátěž a díky tomu posilujete nejen ruce, ale například i svalstvo trupu. Váha činky je 1,1 kilogramu. Neznamená to, že byste ji třeba po roce odložili, protože už vám bude „malá". „Cvičení lze zintenzivnit tím, že budete činku držet dále od těla a pohyby provádět rychleji. Opět platí, že tím posilujete nejen ruce, ale svaly celého trupu," popisuje Eva Kadlecová z firmy Tchibo. Cena  je 700 korun.

Že vás začalo cvičení bavit? Udělejte si domácí fitko a už nepřiberete!

Tak šťastné a hlavně rychlé a trvalé hubnutí!

Reklama

Související témata:

Načítám